Deze revolutionaire cameradrone brengt jouw avonturen perfect in beeld

Jappe Pollentier
Door Jappe Pollentier Innoveren
Deze revolutionaire cameradrone brengt jouw avonturen perfect in beeld

De camera heeft ondertussen al een lange weg afgelegd en is niet meer uit ons leven weg te denken. Een smartphone om selfies te nemen met de beruchte selfiestick, of de GoPro om je avontuurlijke trips perfect in beeld te brengen. Maar nu is er dus een nieuwe generatie aangebroken om deze beelden vast te leggen.

Revolutionair

De drones die filmden bestaan al een hele tijd, maar makkelijk in gebruik waren ze tot nu toe niet, althans niet voor de gewone consument. Lily, zo heet de camera drone, verandert het hele proces van de drone op een revolutionaire manier. Je gooit de drone in de lucht, en hij volgt je op miraculeuze wijze om schitterende beelden te maken. Hij volgt een klein tracking apparaatje, dat je gemakkelijk in je zak kan steken. Op deze manier kan Lily je overal volgen, ter land, ter zee en in de lucht.

Zelfde beeldkwaliteit als GoPro 3 

De camera waar de Lily gebruik van maakt, is naar eigen zeggen evenwaardig aan de GoPro 3. Het kan beelden in 1080p schieten aan 60 fps, en gaat tot 120 fps in 720p. De technologie binnenin kan merken wanneer je een sprong maakt tijdens het snowboarden, om automatisch een super slowmo van je actie te maken. Daarbijkomend kan het apparaat foto’s maken met een resolutie van 12 megapixels en kan het een 360 graden panorama maken van de omgeving. Wat heb je nog meer nodig?

Waterproof

De drone kan 40 kilometer per uur vliegen en is volledig waterproof. Ideaal dus als je gaat raften of kayakken, want ook daar kan hij je acties spectaculair in beeld brengen. De drone kan tot 30 meter hoogte gaan en gaat 20 minuten mee met één enkele laadbeurt. Lily is te pre-orderen aan 499 dollar, iets om over na te denken, want later zal de kostprijs op 1000 dollar gezet worden.

Meer info: lily.camera