Gratis alternatief voor Airbnb komt naar België en Nederland

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Gratis alternatief voor Airbnb komt naar België en Nederland

Nightswapping, een app die het mogelijk maakt om gratis te overnachten aan de andere kant van de wereld, is nu ook beschikbaar in ons land. De app is een cross-over tussen couchsurfing en Airbnb. Dit is hoe het precies werkt: 

Hoe werkt Nightswapping? 

Nightswapping is gebaseerd op een ruilsysteem en lijkt sterk op een virtuele spaarkaart. Zo kan je punten opsparen om gratis te logeren door andere mensen toe te laten om jouw huis of appartement voor een tijdje te gebruiken. 

Als jij jouw huis openstelt voor 3 dagen, krijg je er 3 dagen voor in ruil die je kan inzetten op eender welke locatie in de wereld. Waardoor je er ook drie dagen gratis ergens kan verblijven. Opvallend: als je in zee gaat met Nightswapping, wordt de inboedel van je huis gratis verzekerd door Allianz, ook reizigers worden gratis verzekerd. 

Je kan locaties ook huren

Mocht je zelf geen slaapplek in de aanbieding hebben, dan heb je de mogelijkheid om die nachten op de locatie waar je oog op gevallen is wel nog steeds huren tegen een prijs tussen 7 en 49 euro. De gastheer of -vrouw zal echter geen geld ontvangen, maar ziet zijn reiskapitaal wel groeien.

NightSwapping bestond al eerder in landen als Frankrijk, Italië en Spanje, maar sinds kort is de site ook bij ons actief. De start-up werd opgericht in 2012 en telt al 90.000 logeeradressen in 160 landen. Nightswapping haalde al 2 miljoen euro op bij investeerders, maar zoekt tegen het eind van dit jaar nog 5 miljoen euro om sneller te groeien. Tegen 2018 wil de start-up winstgevend gaan worden. 

Meer info: nightswapping.com