Hive wint designprijs Start Academy 2013

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Hive wint designprijs Start Academy 2013

Hive, één van de zes laureaten van Start Academy ging donderdag met de designprijs aan de haal.

Een vree ambitieus businessplan, straf gecoacht naar een  wijze presentatie; dat trok de belangstelling en bekoorde ook de professionele jury onder voorzitterschap van Marc Coucke: "High potential for sure!"

prof. dr. Rudy Martens, Decaan van Universiteit Antwerpen: " Een begeesterende inspiratie voor andere studenten & ondernemers in spe!"

De 6 ondernemende ingenieursstudenten van Karel de Grote-Hogeschool hebben een innovatieve manier bedacht om mensen zonder tuin of zelfs maar een klein terrasje toch de kans te geven om een moestuintje aan te leggen. Zo kan je zonder problemen tot zes verschillende kruiden, groentjes, fruitsoorten of plantjes in je huis zetten zonder meer ruimte in te nemen dan je vensterbank.

Hiermee kun je eenvoudig je eigen groenten en kruiden kweken zonder je huis te verlaten. Vooral handig voor mensen in de stad die geen tuin of terras hebben maar ook al je een eigen gigantische moestuin hebt. Hiermee kun je het hele jaar door van verse producten genieten zonder rubberen laarzen om in de modder te ploeteren.

Hive is het Engelse woord voor bijenkorf en dit verwijst naar de honingraat structuur die je terugvindt in de Hive's.

De mini-serres worden per stuk verkocht zodat je zelf kan bepalen hoe groot of hoe klein je eigen Hive is of wordt. Doordat ze stapelbaar zijn nemen ze weinig plaats in en kan je op een enkele vensterbank toch een hele moestuin opbouwen zonder dat die in de weg staat of het licht tegenhoudt. Ook voor mensen met minder groene vingers biedt Hive een starterspakket aan met een mini-serre, zaadjes en een speciale mix van moestuingrond en hydrokorrels.

Ze bieden hun Hive nu al online aan via hun website (www.greenupyourlife.be) en ze posten vaak leuke info en foto’s op hun Facebook-pagina (www.facebook.com/hivewindowfarming) om u zo up-to-date te houden.Wie hun concept nog niet kent maakt kans om de mannen van Hive tegen het lijf te lopen tijdens één van hun pop-up projecten waarbij ze in de stad grote opstelling bouwen en vertellen over hun concept. Dus als jij ze weet te spotten, laat het ze dan iets gerust weten want ze staan altijd open voor een gesprek.

Een meer dan leuk design hebbeding bij jou op kot, in de keuken, vensterbank of op terras? In huis halen die handel!