Hoe Facebooken zonder jouw iPhone/Android batterij te doen leeglopen?

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Hoe Facebooken zonder jouw iPhone/Android batterij te doen leeglopen?

Onlangs ontdekte een Duitse software ontwikkelaar de oorzaak van een leeglopende iPhone batterij: de Facebook-app. Hij reikte enkele oplossingen aan om het verbruik te verminderen: ofwel de app deleten ofwel telkens de app manueel sluiten nadat je het gebruikt hebt. Er is echter nog een betere oplossing: de mobiele site van Facebook gebruiken.

De problemen met de huidige Facebook-app

De Facebook app op iOS & Android ziet er steeds beter uit, maar toch zijn er nog enkele grote problemen waardoor het waarschijnlijk beter is om de app links te laten liggen. Zo zorgt de Facebook-app vandaag voor een snel leeglopende batterij (zelfs als je de app niet gebruikt) & is de app vrij traag. Wat moet je dan doen om toch Facebook te gebruiken?

De oplossing tegenwoordig al 'zo oud als de straat'

Dé oplossing om toch naar hartelust te kunnen Facebooken is tegenwoordig al 'zo oud als de straat'. Zo zijn sommigen onder ons misschien vergeten dat je ook op Facebook kan door te surfen naar de mobiele site.

Hieronder een vergelijking tussen de Facebook App & de mobiele site:

Als je gefrustreerd bent door de Facebook-app en toch op Facebook wil zonder batterijproblemen & trage laadtijden dan volg je best de volgende stappen:

Facebook installeren op jouw Android Home Screen
 

  • Open de Play Store app & zoek naar Facebook - Klik op de Uninstall knop op de hoofdpagina om de app te verwijderen.
  • Open jouw browser & surf naar Facebook.com - Log in & klik op de Menu-knop en sla de Facebook Home Pagina op in jouw bookmarks.
  • Ga naar je homescreen & hou je vinger op een lege plek op je homescreen. Klik op ‘Shortcuts’ & selecteer ‘Bookmark’ & tik de nieuwe Facebook bookmark aan. Nu staat Facebook als een shortcut op jouw homescreen. Nét zoals de app maar dan zonder batterij problemen.

Facebook installeren op jouw iOS Home Screen
 

  • Raak de Facebook app aan voor enkele seconden en klik op de ‘X’ om de app te verwijderen.
  • Open Safari & ga naar facebook.com & log in.
  • Klik op de “Share”-knop onderaan in Safari & selecteer ‘Add to Home Screen’ en klik nadien op ‘Add’. Klaar.

Wat met notificaties?
 

Notificaties zullen echter niet werken via de mobiele site. Als je echt notificaties nodig hebt dan raadt ITworld aan dat je email notificaties aan zet. Het weglaten van notificaties zou vooral een grote impact hebben voor de batterij van smarthpones die op het Android-platform draaien.

Volgens ITworld zal je verbaasd zijn hoe vlot de mobiele site wel werkt. Buiten enkele verdwenen animaties zal je amper een vershil merken. Dat jouw batterij langer mee gaat, dat zou je echter wel snel moeten opmerken.