Hoe je slechts 0,01 euro betaalt per video view op Facebook

Claudia Tluk
Door Claudia Tluk Innoveren
Hoe je slechts 0,01 euro betaalt per video view op Facebook

€0,01 per video view. Het is een resultaat dat je zeker kan bereiken met Facebook video ads. Bij Brussels Airlines was dit onze cost per view tijdens het promoten van onze #TMLpartyflight, waarmee we eind juli zo’n 12.000 Tomorrowland-gangers naar België vlogen.

Om dat resultaat ook te behalen tijdens jouw volgende videocampagne, zet ik hieronder 5 tips voor je op een rijtje:

1. Upload je video rechtstreeks op Facebook

Wanneer je op Facebook een video wil tonen heb je 2 opties: je uploadt het filmpje rechtstreeks op Facebook, of je deelt de YouTube link. Kies altijd voor de eerste optie! Je organisch bereik zal niet alleen hoger liggen (door een hogere score in het algoritme), je video zal ook automatisch beginnen afspelen EN je advertentiekosten zullen lager liggen. Daarnaast kan je je video ook instellen als „featured video” zodat deze op je pagina altijd zichtbaar is in de „about” sectie aan de linkerkant.

2. Zorg dat je video niet afhankelijk is van het geluid

Ik haalde in de eerste tip al aan dat video’s automatisch beginnen af te spelen als je ze rechtstreeks op Facebook uploadt. Dat doen ze echter zonder geluid. Je video moet dus perfect te volgen zijn zonder geluid, maar zorg natuurlijk wel voor passende muziek voor de geïnteresseerden die het geluid na de eerste beelden wel aanzetten. Is het absoluut noodzakelijk dat er in je video iemand aan het woord komt, voeg dan simpelweg ondertitels toe.

3. Hou het kort

Tenzij je Tomorrowland heet en je met je aftermovie naar buiten komt, duurt je video best geen 30 minuten. Uit een onderzoek van Socialbakers blijkt dat de beste resultaten behaald worden met video’s tot 60 seconden.

En dat werd ook duidelijk in de resultaten van de #TMLpartyflight video, die 109 seconden duurde. Eén derde van de kijkers hield het minstens 25% van de tijd vol (27 seconden). De eerste 20 seconden van je video zijn dus erg belangrijk omdat die door het grootste publiek volledig gezien worden, maar de eerste 3 zijn het meest cruciaal. Dat is ongeveer de tijd dat de video in beeld is wanneer je in je newsfeed naar beneden scrollt. En in die luttele seconden moet jouw video de aandacht trekken. Drie seconden is meteen ook de grens die Facebook trekt voor een video view, en vanaf dat moment betaal je dus.

4. Creëer een duidelijke call-to-action

Wanneer je een Facebook video helemaal uitkijkt, krijg je 2 knoppen te zien: eentje om de video nog eens te bekijken én een call-to-action button die je zelf kan invullen tijdens het opmaken van je video advertentie. De mogelijkheden zijn ongeveer dezelfde als die van een call-to-action knop voor een gewone Facebook advertentie: Nu winkelen, Nu boeken, Kom meer te weten, Registreren, Downloaden en Meer bekijken. Kies dus voor het doel dat jij met je campagne voor ogen hebt, en leidt je kijkers naar een passende landingspagina.

Hou er echter rekening mee dat de grootste drop-off gemiddeld plaatsvindt na 95% procent van een Facebook video: bij de credits dus. Kies daarom niet voor een klassieke aftiteling, maar zorg dat je kijkers tot de allerlaatste seconde geboeid blijven kijken.

5. Kies het juiste publiek

Wanneer je een video hebt die aan alle voorgaande tips voldoet, dan blijft er nog één heel belangrijk onderdeel over: je target audience. Want hoe goed je video ook is, als hij aan het verkeerde publiek getoond wordt, heb je er niets aan. Hoe relevanter je video is voor je gekozen publiek, hoe meer je ad door hen gedeeld zal worden, en hoe lager je cost per view zal liggen. Ben je niet helemaal zeker bij welk publiek je video het best zal presteren? Begin dan met twee of meerdere doelgroepen en bekijk na 1 à 2 dagen welke groep het best presteert, zodat je daar mee verder kan.

Ga jij met deze tips aan de slag? Aarzel dan zeker niet om je resultaten hieronder te delen. Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik die graag hieronder in de comments of via claudia@dotcomm.be.