Hoe maak je het ideale visitekaartje?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Hoe maak je het ideale visitekaartje?

Zoals iedere ondernemer wil je graag dat jouw contactgegevens, in combinatie met een tipje van de sluier tot wat jij kunt en doet, in één oogopslag te bezichtigen zijn. Delen wat je in huis hebt, interesse wekken, maar zonder al teveel poespas en informatie. Daarentegen wil je net weer voldoende informatie delen, om potentiële klanten jou te laten vinden... een perfect visitekaartje is de oplossing, en het maken ervan niet moeilijk. Als je maar weet wat je moet doen!

Het ideale visitekaartje: duidelijk anders dan anders

Het ideale visitekaartje is duidelijk. En onthoud: less is more! Zorg ervoor dat het kaartje in het oog springt dankzij een krachtige kreet, een mooi fris kleurtje en een duidelijk lettertype. Zorg dat jouw kaartje anders is dan de andere kaartjes die jouw ontvanger al in zijn portemonnee heeft zitten. Duidelijk, anders dus!

Vermijd een overkill aan informatie. Heb je toch een hoop woorden die je kwijt moet op het kaartje? Maak het geheel weer rustig door een fijne omlijning te kiezen, die de belangrijke informatie kadert. Zo valt er niets te missen!

Wijk niet uit

Wat is het voornaamste doel van jouw kaartje? Juist: contactgegevens verspreiden! En daarom is het goed om niet uit te wijken en je te richten op dat doel. Jouw naam, die van het bedrijf, de club of onderneming, samen met een woon- en e-mailadres. En jouw telefoonnummer natuurlijk.

Ook social media-gegevens doen het goed op het perfecte visitekaartje anno nu. Is er nog ruimte voor een slogan of een korte zin, ga daar dan voor - maar overdrijf het niet. Less is more, kort maar krachtig, weet je nog?

Bijzonderheden maken de man

Zoals eerder genoemd doet een kaartje het altijd goed wanneer het anders is dan anderen. Originele ontwerpen, waarbij vorm, kleur en papiersoort een belangrijke rol spelen, zorgen veelal voor enthousiaste en aangenaam verraste reacties. Dat betekent dat jouw kaartje opvalt en zal blijven hangen. 'Toch eens even kijken,' is wat de ontvanger denkt, nadat hij of zij jouw kaartje weer in de portefeuille is tegengekomen. En dan heeft het kaartje zijn werk gedaan!

In stijl van jouw sfeer

Een bedrijf of onderneming is meer dan een kern van goederen en diensten. Een basis, sfeer en visie maken het uniek en sterk. En daarom mag je de sfeer van jouw onderneming best laten doorschemeren in jouw visitekaartje. Laat bijvoorbeeld de kleur van jouw logo subtiel overlopen in het design, ga voor een vorm die jouw bedrijf kenmerkt of kies zelfs voor iets extra's - zoals een gepersonaliseerd metalen magneetkaartje, bijvoorbeeld.

Wil je kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van hoogwaardig printwerk en een ideaal visitekaartje? Laat ons met jou meedenken- en werken, zodat we tot het beste visitekaartje voor jouw onderneming komen. Succes gegarandeerd!