Ice Bucket Challenge gaat viraal: al meer dan 2,4 miljoen deelnemers

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Ice Bucket Challenge gaat viraal: al meer dan 2,4 miljoen deelnemers

Al meer dan 28 miljoen mensen hebben op Facebook meegepraat over de ice bucket challenge, waarmee geld ingezameld wordt voor de ziekte ALS. Al meer dan 2,4 mensen namen deel & plaatsten hun ice bucket challenge-video op Facebook. 

Ice Bucket Challenge

De challenge is vooral populair in de VS, waar verschillende prominente figuren al hebben deelgenomen. Ook enkele prominente (tech-)figuren hebben zich ingezet om aandacht te geven aan de spierziekte ALS. Hieronder een overzicht van enkele leuke inzendingen: 

Facebook Statistieken

Facebook heeft data vrijgegeven over de Icebucket Challenge. Zo is op een kaart te zien dat het epicentrum van de hype rondom Boston in het noordoosten van de VS bevindt.

Dit zou verklaard kunnen worden door voormalig Peter Frates, een voormalige honkbal speler die uitkwam voor het Boston College team. Frates is in 2012 gediagnostiseerd met ALS en nadat hij meedeed aan de ice bucket challenge werd de actie al snel gelinkt aan ALS, het creëren van bewustzijn over de ziekte en het inzamelen van geld voor onderzoek.

Iedere lijn staat voor ten minste 10 verbindingen tussen 'nomineerders' en 'genomineerden'. 

Wereldwijd

De challenge heeft zich over de hele wereld verspreid. Dit zijn de meest actieve landen in volgorde van deelnemers:

1. Verenigde Staten
2. Australië
3. Nieuw Zeeland
4. Canada
5. Mexico
6. Brazilië
7. Duitsland
8. Filipijnen
9. Puerto Rico
10. India

In België zie je ook steeds meer video's opduiken. Gisteren nomineerde Vincent Kompany nog Jean Claude Van Damme, Stromae & Marc Wilmots. Ook Koning Filip heeft het aan zijn rekker, benieuwd of hij op de uitdaging zal ingaan.