Ice Watch lanceert zijn eerste Ice-Phone!

Anouck Van der herten
Door Anouck Van der herten Innoveren
Ice Watch lanceert zijn eerste Ice-Phone!

UPDATE: Bekijk vanaf vandaag het hele programma op ice-phone.com !

De allereerste “Belgische” smartphone zal er een zijn van het merk Ice Watch. Waarom tussen aanhalingstekens? Het is het Franse bedrijf CG Mobile die het initiatief namen om dit product te lanceren, en die het ook zullen distribueren. Vanaf 21 februari zal het eerste model, de Ice-Mini, beschikbaar zijn in ons land in samenwerking met Base.

Hetzelfde DNA als de Ice Watch

Als we het over Ice Watch hebben, kunnen we spreken van een sterk merk. Dat ging ook het  Franse bedrijf CG Mobile niet onopgemerkt voorbij. Daarom namen ze contact op met Jean-Pierre Lutgen, de Belgische bedenker van Ice-Watch, met de vraag of ze een smartphone van het merk mochten maken. “Doe maar”, antwoordde Lutgen, “Zolang de Ice-Phone hetzelfde DNA bezit als de Ice-Watch: betaalbaar, kleurrijk, modieus en de touch van silicone.

Financiële risico's

Ook de financiële risico’s liggen in het kamp van CG Mobile. Ice Watch geeft CG Mobile de toestemming om de Ice-Phones in Frankrijk, België en Luxemburg te verdelen. Morgen wordt de Ice-Phone aan het publiek voorgesteld. Tel hier mee live af! Vanaf 1 maart gaat de verkoop in ons land van start.

Modellen

De Ice Phone is een Samsung-smartphone met een speciaal design. Ice Watch is niet het eerste merk dat als uiterlijk dient van een smartphone. Zijn voorgangers zijn merken zoals Gucci, Vespa, Hello Kitty en Hugo Boss. Er zullen drie modellen op de markt worden gebracht, de Ice-Mini, Ice-Forever en Ice-Tab. De Ice-Mini zal verkrijgbaar zijn in 6 verschillende kleuren, voor bijna € 100. Ook de Ice-Forever komt uit in 6 kleuren en zal bijna € 150 kosten. De tabletversie is verkrijgbaar in 4 kleuren en heeft een prijs van bijna €200.

'We hebben de naam in licentie gegeven en houden het ontwerp en de verpakking wat in het oog. Maar de fabricatie noch de distributie is in onze handen. Dat doet onze Franse partner allemaal’, vertelt Lutgen, de eigenaar van Ice Watch, in De Tijd.

Veel meer is er nog niet bekend rond de Ice-Phone, maar morgen weten we vast veel meer! Zou het iets voor jou zijn, zo'n Ice-Phone?