Omdat ze mogelijks aan jouw aandacht zijn ontsnapt, bundelt ‘in de marge’ vijf berichten die ons - om welke reden ook - de afgelopen week zijn opgevallen. Nieuws dat een glimlach op je gezicht tovert of waar je mond spontaan van openvalt. En waarmee je probleemloos het gesprek gaande houdt tijdens een volgende receptie.

Afkickkliniek voor bitcoinverslaafden

Ook verslaafd aan het kopen of verhandelen van cryptomunten? Dan kan je maar beter snel een trip naar Schotland boeken. Net zoals het dat al jaren doet voor gok- en drugsverslaafden biedt het Castle Craig Hospital in Peeblessshire nu ook een residentiële behandeling aan voor mensen die de prijsfluctuaties van hun bitcoin(s) of andere cryptomunt(en) obsessief volgen. Om die nieuwe patiënten af te helpen van hun verslaving worden dezelfde technieken toegepast als bij het afkickprogramma voor gokverslaafden. Elke nieuwe behandeling begint steeds met een groepsgesprek.

De eerste 3D-geprinte huurwoningen

3D geprinte woningen? Niks nieuws onder de zon. Maar bewoonbare huizen die uit de 3D-printer komen gerold, aan alle bouwvoorschriften voldoen en effectief als huurwoning op de markt worden aangeboden, dat is nooit eerder vertoond. De wereldprimeur is voor Eindhoven, waar volgend jaar in een nieuwbouwwijk vijf 3D-geprinte betonnen huizen zullen verrijzen. De eerste woning, met enkel een gelijkvloers, moet midden volgend jaar klaar zijn en wordt op de Technische Universiteit Eindhoven geprint. Als alles volgens plan verloopt, zal de vijfde woning uit drie verdiepingen bestaan en op locatie vorm krijgen. Benieuwd of dit baanbrekende project, Milestone gedoopt, de woningbouwsector op zijn grondvesten doet daveren?

Dé internet trends van 2018 samengevat

Durfkapitalist en voormalig Wall Street analiste Mary Meeker publiceerde ter gelegenheid van de Code Conference haar jaarlijkse Internet Trends rapport. Haar bijna 300 tellende pagina’s slidedeck capteert de belangrijkste internettrends en staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Een van de meest opvallende en belangrijkste conclusies is dat voor het eerst ooit meer dan de helft van de wereldbevolking toegang heeft tot het internet, goed voor zo’n 3,6 miljard gebruikers. Het complete rapport kan je hier raadplegen.

Slaat Alibaba zijn tenten op in Luik?

Onze premier Charles Michel en Alibaba-oprichter Jack Ma zouden in overleg zijn over de bouw van een Alibaba-distributiecentrum in Luik. De Waalse stad is slechts een van de Europese locaties die de Chinese e-commercegigant op het oog heeft, want het bedrijf wil zijn Europese positie verstevigen. Dat de luchthaven van Luik een goede verbinding heeft met China, zou alvast een van de redenen zijn waarom topman Ma specifiek voor deze stad koos. Al ligt er officieel nog niks op tafel en blijft het dus nog even afwachten.

Ken jij Jenny Bezos, Ellen Musk en Lara Page al?

Na ‘Marcia’ Zuckerberg en ‘Billie’ Gates, mogen we nu ook ‘Ellen’ Musk, ‘Lara’ Page en ‘Jenny’ Bezos verwelkomen. Met hun campagne waarin ze techmagnaten omtoveren tot vrouw, hoopt Forbes de aandacht te vestigen op de gender pay gap. Want Jenny Bezos had, in tegenstelling tot haar mannelijke evenknie, waarschijnlijk nooit Amazon uit de grond kunnen stampen. De opvallende - en lichtjes vreemde - beelden worden alvast vergezeld van feiten die dat staven. In de wereld van Jenny, Ellen en Lara, kopen we onze spullen op eBay, rijden we rond met een elektrische Toyota en typen we onze vragen in op Yahoo.