YouTube heeft onlangs de mogelijkheid gelanceerd om 360 graden video’s te bekijken op haar platform. De resultaten zijn verbluffend. Zo moet je maar eens kijken naar de video’s die geschoten zijn op Tomorrowland. Maar er is meer: vanaf nu kunnen ook marketeers zo’n video’s loslaten op het YouTube-publiek:

360 graden trueviews ads

YouTube brengt de mogelijkheid om te adverteren met 360 graden Trueview advertenties. Kijkers zien trueview advertenties wanneer ze hun favoriete video’s bekijken of op zoek zijn naar video’s of bladeren door aanbevolen video’s op YouTube.

In de Trueview advertenties die in 360 graden geschoten zijn kunnen gebruikers zelf het gezichtspunt veranderen door het slepen van de muis of te werken met de pijltjes. De mobiele kijkers kunnen dan weer de gehele omgeving verkennen door met hun telefoon te bewegen.

360 graden video’s werden sinds maart 2015 mogelijk geïntroduceerd, maar pas sinds recent brengt de videogigant deze mogelijkheid ook ter beschikking bij trueview advertenties. Volgens YouTube zal dit de adverteerders helpen om meer engagement te krijgen van hun gebruikers.

Nescafé bijt de spits af in België

Nescafé was de eerste adverteerder die in België een 360 graden video lanceerde. In de video kreeg je een tour van de koffieplantages in Brazilië. Voor het merk dé kans bij uitstek om een blik achter de schermen te tonen aan de hand van exceptionele beelden.

Met hun 360° pre-roll is Nescafé de eerste adverteerder in België die van deze functie gebruik maakt. Mensen die deze advertentie nog niet tegengekomen zijn op YouTube kunnen hieronder de video bekijken:

Engagement

Eerder dit jaar kwam YouTube ook al met een andere nieuwe functie op de proppen om de engagement tussen adverteerder en gebruiker te verhogen, de YouTube cards. Dit is een interactieve laag die je kan toevoegen aan een video. Met deze cards kan je mensen van je video laten doorklikken naar je website. Handig als je bijvoorbeeld een webshop hebt en het zo verleidelijker is geworden voor de gebruiker om door te klikken naar je webwinkel.