Instagram is het snelst groeiende sociale netwerk ter wereld

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Instagram is het snelst groeiende sociale netwerk ter wereld

Pinterest is populairder dan Twitter in de Verenigde Staten, dat zegt research van het onderzoeksbureau Pew. Internationaal gezien groeit Instagram het snelst. Zo heeft Instagram maar liefst 23% groei gekend in het laatste half jaar. Dat maakte GlobalWebIndex bekend.

Instagram snelste stijger

Met zijn 23% groei is Instagram (nog) niet het populairste netwerk. Zo moet het Facebook, YouTube, Google+, Twitter en LinkedIn nog voor zich dulden. Deze zijn nog steeds de top 5 van de grootste sociale netwerken.

Uit de cijfers van GobalWebIndex blijkt ook welke netwerken aan het inkrimpen zijn. Daaruit zien we het actief gebruik van netwerken zoals Facebook, YouTube, Odnoklassniki, Vkontakte & MySpace terugvallen.

Facebook nog steeds op kop

Uit het onderzoek van GlobalWebIndex blijkt dat Facebook nog steeds het populairst is. Aan het onderzoek deden meer dan 170.000 mensen uit 32 landen mee. Alleen in China liggen de resultaten anders aangezien toegang tot Google & Facebook daar gelimiteerd is door de overheid.

Uit het onderzoek bleek dat 80% van de ondervraagden actief waren op Facebook, en ongeveer 50% daarvan lieten weten dat Facebook actief gebruikten. Geen enkel ander netwerk komt in de buurt.

Social Media is mobiel

Uit het onderzoek van GlobalWebIndex kwam nog een andere opmerkelijke trend naar boven. Zo blijkt dat 66% van de social media gebruikers hun netwerken mobiel bezoeken. Bij microblogs ligt dat aantal anders; daar bezoeken zo’n 44% van de gebruikers de netwerken vanaf hun tablet.

Regionale verschillen

Als je kijkt naar regionale verschillen tussen sociale netwerken valt vooral op hoe dicht Azië en de Verenigde Staten bij elkaar in de buurt komen. Terwijl je toch zou verwachten dat de Verenigde Staten er met kop en schouders zou uitsteken op het vlak van sociale netwerken penetratie.


Het volledige onderzoek kan je hieronder inkijken. Wat denk jij van deze cijfers?