Iedereen die een start-up heeft of wil beginnen, weet dat goede pitch skills onmisbaar zijn. Je idee brengen in een kort én boeiend verhaal kan een grote impact hebben op het succes van je start-up. Misschien heb je het pitchen ondertussen al helemaal onder de knie. Tijd om dat eens uit te testen!

Finale in New York

Watt Factory, de Gentse incubator voor smart city start-ups, host de Belgische versie van de 1776 Challenge Cup. Dat is een internationale wedstrijd waar start-ups die werken rond energie, gezondheid, mobiliteit, onderwijs of een andere smart city-toepassing meer dan welkom zijn. De globale competitie gaat daarbij op zoek naar de start-up met de beste pitch rond een oplossing van een complex probleem.

De winnaar van de Belgische editie krijgt een trip naar New York gesponsord, waar de start-up de pitch nog eens mag overdoen op de ‘Global Finals’. Ondernemers krijgen de kans om hun visie aan de wereld te vertellen. Daarnaast maken ze kans om met mooie prijzen naar huis te gaan.

De Belgische editie gaat door in de Watt Factory op 20 september. Je start-up inschrijven kan tot 1 september. Meer informatie vind je op wattfactory.be/events/1776-challenge-cup