Coolblue, één van de grootste webwinkels in de Benelux, breekt in de weken voor kerst al zijn verkooprecords. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar verwacht de onderneming meer dan 40% extra omzet in zijn 330 webshops en 7 fysieke winkels. Uitschieters onder de geschenkartikelen zijn dit jaar de Sony Playstation 4 en het gezelschapsspel 30 Seconds. Ook Google’s Chromecast is een hit onder de kerstboom.

Enorm druk

Tienduizenden bestellingen verlaten dezer dagen de Coolblue-magazijnen in Capelle a/d IJssel en Tilburg. Extra ploegen worden ingezet om alles op tijd de deur uit te krijgen. “Belofte maakt schuld: voor 23.59 uur besteld, morgen onder de kerstboom,” zegt Werner Bruyns, manager van Coolblue België.

“De laatste weken van het jaar is het daarom altijd éxtra doorwerken. En dan is het straks éxtra fijn om klanten enthousiast te zien tweeten over hun nieuwe kerstcadeau.”

Gratis Levering op zondag

De groei komt onder meer door de gratis levering op zondag die het bedrijf dit jaar introduceerde in België en Nederland. Bruyns: “We zien al jaren dat last-minute kerstshoppers ons steeds beter weten te vinden. Nu hebben ze daar nog een extra last-minute zondag bij.”