Vijf studenten aan de PXL Hogeschool uit Limburg kwamen voor een schoolproject met een innovatief gadget op de proppen. Eentje dat veel techliefhebbers wel zal kunnen bekoren. Het groepje ontwikkelde namelijk een wekker waarmee je ook je smartphone draadloos kan opladen. Voorlopig kan je het toestel enkel op bestelling krijgen.

Handig snufje

In het licht van een schoolproject, waarbij studenten een jaar lang een eigen onderneming moeten runnen, richtten Jelle Degeest, Elke Delveau, Brent Motmans, Glenn Byloos en Carl Peeters begin dit jaar hun studentenonderneming Key To Growth op. De vijf Bouw- en Elektronica ICT-studenten brengen nu hun eerste product op de markt: een wekker waarmee je ook je smartphone draadloos kan opladen.

Een prototype van de wekker

Nog niet in de winkels

De werking van het toestel is simpel: leg je smartphone bovenop de wekker, en de batterij laadt vanzelf op. Zo spaar je niet enkel een stopcontact uit, maar oogt je nachtkastje ook een pak minder rommelig. Het toestel werkt met elke smartphone die draadloos opladen toestaat.

Op dit moment is het toestel enkel te verkrijgen op bestelling. Doordat de studenten de wekker zelf nog volledig maken, kan je hem volledig personaliseren. De vijf zijn echter druk aan het onderhandelen met diverse winkels. Ze hopen dat de wekker snel in de rekken ligt. Daarbij mikken ze op een prijs van ongeveer 45 euro.

Meer info over de wekker kan je vinden op www.keytogrowth.be