LinkedIn vertelt je binnenkort hoeveel anderen verdienen (én hoe je meer loon krijgt)

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
LinkedIn vertelt je binnenkort hoeveel anderen verdienen (én hoe je meer loon krijgt)

LinkedIn lanceerde een nieuwe functie, LinkedIn Salary genaamd, waarmee je jouw salaris met dat van andere kan vergelijken. Daarnaast kom je ook te weten welke vaardigheden je kan aanleren om je loon te verhogen. Je moet wel nog even geduld hebben, want de tool is momenteel nog niet uitgerold in België.

De vergelijkingstool houdt rekening met verschillende factoren: ervaring, opleidingsniveau, industrie, bedrijfsgrootte en ga zo maar door. Een opvallende afwezige is het geslacht. Vrouwen krijgen - helaas - een lagere verloning voor het zelfde werk dan mannen. Al zou het een hele krachttoer geweest zijn voor LinkedIn om die data te verzamelen, aangezien je jouw geslacht niet moet invullen op je profiel.

LinkedIn Salary interface

Give-to-get

LinkedIn Salary werkt met een ‘give-to-get-model’. Dat wil zeggen dat gebruikers eerst hun eigen salaris moeten invoeren voor ze kunnen zien wat anderen met dezelfde baan verdienen. Eens je dat doet, kan je onbeperkt gebruik maken van LinkedIn Salary. De tool is momenteel enkel beschikbaar in de V.S., Canada en Groot-Brittannië. Al zijn er wel plannen om de functie uit te rollen naar andere landen in het begin van 2017.

LinkedIn komt natuurlijk niet zomaar met de tool aanzetten. Vorig jaar kocht het bedrijf Lynda.com op, een online leerplatform. Volgens LinkedIn gaan mensen sneller in zichzelf investeren als ze een duidelijke ROI zien. In dit geval een loonsverhoging dus. En niet toevallig kan je de nodige skills leren op Lynda. Een slimme zet van LinkedIn.

De tool kunnen we hier nog niet uittesten, maar gelukkig kan je jezelf ondertussen bezighouden met de loonenquête die onze collega's bij Bloovi Me opstelden.