Mark Zuckerberg's account werd gekraakt. Geen wonder. Dit was zijn (erg simpel) wachtwoord:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Mark Zuckerberg's account werd gekraakt. Geen wonder. Dit was zijn (erg simpel) wachtwoord:

De baas van Facebook heeft naar verluidt alle wachtwoordregels aan zijn laars gelapt. Dat blijkt uit het feit dat hackers vrij makkelijk de controle overnamen van verschillende social media kanalen van de CEO's Facebook account. Een hackersgroep met de naam OurMine zegt dat de accounts kraken een koud kunstje was. Zuckerbergs wachtwoord was immers té gemakkelijk...

Erg simplistisch wachtwoord

De hackers lieten weten dat ze Zuckerbergs wachtwoord 'Dadada' vonden tussen de gehackte data van LinkedIn, dat zegt NBC News. De data van LinkedIn werd onlangs op grote schaal buitgemaakt. Waarna iedereen werd aangeraden om hun wachtwoord aan te passen. Iets wat Zuckerberg dus niet had gedaan.

Het simplistische wachtwoord zou gebruikt zijn geweest voor meerdere accounts van Zuckerberg waardoor het kraken van verschillende accounts tegelijk een koud kunstje bleek te zijn. De hackers konden inbreken op zowel zijn Twitter-, Pinterest & - LinkedIn account. Zijn Facebook-pagina konden ze (gelukkig) niet buitmaken.

Beveiliging werd inmiddels opgetrokken

Facebook zegt in een reactie dat de Instagram-account ook niet werd gehackt maar laat wel weten dat Zuckerbergs andere sociale media-accounts inmiddels een betere beveiliging hebben gekregen. In de verklaring verzekert Facebook dat de hackers geen toegang hebben gekregen tot bedrijfssystemen.

De hackers zeggen dat ze alleen een waarschuwing wilden sturen. Tip: Om hacks te voorkomen is het best dat je tweestapsverificatie activeert op zoveel mogelijk accounts, daarnaast is het kiezen van een stevig wachtwoord nog een slimme keuze. Vergeet ook niet om zoveel mogelijk verschillende wachtwoorden te hanteren.