Met deze gloednieuwe feature trekt Uber nóg meer chauffeurs aan

Magali De Reu
Door Magali De Reu Innoveren
Met deze gloednieuwe feature trekt Uber nóg meer chauffeurs aan

Binnenkort kan je als Uber chauffeur een extraatje verdienen op weg van en naar huis. Met de gloednieuwe "bestemmingen" functie geef je aan waar je moet zijn, waarna de Uber app je taxiverzoeken stuurt die op de route naar je eindbestemming liggen. Tijd om deze feature onder de loep te nemen! 

De nieuwe feature is vooral interessant voor part-time Uber-chauffeurs. Want Uber's algoritme stuurt je enkel verzoeken vanuit locaties die je onderweg passeert. Dus eigenlijk krijg je de kans om meer geld te verdienen, zonder dat het je ook meer tijd kost.  

De weg naar flexibiliteit

Met de 'bestemmingen'-functionaliteit slaat Uber een nieuw pad in naar de flexibiliteit van de taxichauffeur. Toch liggen er nog veel meer kansen voor het rapen. Uber heeft het dan vooral over de opportuniteiten omtrent hun part-time chauffeurs. Maar liefst 61% van hen bekleedt buiten hun Uber-job nog een vaste functie als werknemer bij een ander bedrijf. Het feit dat je niet meer van je vertrouwde woon-werktraject moet afwijken, kan ervoor zorgen dat iederéén binnenkort Uber-chauffeur wordt. Ongeacht je tewerkstelling. 

driver experience

Driver experience

Uber kondigde ook aan dat het zou sleutelen aan bepaalde features in de driver interface. Vooral de functionaliteit waarbij de chauffeurs hun inkomsten kunnen tracken is aan vernieuwing toe. Onlangs lieten meerdere Uber-chauffeurs van zich horen met de klacht dat "de interface en de statistieken verwarrend waren".  Het is duidelijk: Uber focust zich nog meer op de driver experience! 

Zeer binnenkort wordt de feature uitgerold in - voorlopig enkel - San Francisco. Maar de disruptor plant in de nabije toekomst de functionaliteit ook in andere steden en continenten te implementen. Wordt vervolgd!