OneDrive, de nieuwe naam voor Microsoft Skydrive

Anouck Van der herten
Door Anouck Van der herten Innoveren
OneDrive, de nieuwe naam voor Microsoft Skydrive

Vandaag lanceert Microsoft OneDrive, tot voor kort gekend als Skydrive. Naast een nieuwe naam krijgt de clouddienst ook enkele nieuwe features. Je hebt nu de mogelijkheid om video's even makkelijk te delen als foto's, real time samen te werken in gedeelde documenten, en er is een automatische camera back-up. En als je bij de eerste 100.000 nieuwe gebruikers bent: 100 GB GRATIS! 

Bestaande Skydrive-gebruikers moeten zich geen zorgen maken, al hun bestanden zijn al overgezet op de OneDrive-server. Het enige dat ze hoeven te doen is naar Onedrive.com gaan en in te loggen. 

Opslag

Elke OneDrive-gebruiker krijgt 7 GB gratis. Maar er zijn manieren om nog meer gratis opslagruimte te verkrijgen. Je kan 3 GB meer verdienen als je de camera back-up gebruikt. Je kan er tot 5 GB gratis bijkrijgen als je vrienden naar de nieuwe OneDrive verwijst (500 MB per vriend die je uitnodiging accepteert). 

Nieuwe extra's

OneDrive biedt nog enkele extra's aan, bovenop wat Skydrive al aanbood.

Beschikbaar op elk toestel of platform.

OneDrive is beschikbaar voor Windows, Windows Phone, Office, and Xbox, maar ook voor iPhone of Android smartphone, iPad, Android tablet, of Mac. Het maakt dus niet uit op welk toestel je werkt, je kan altijd op 1 plaats opslaan. Je kan OneDrive ook instellen als je default opslagplaats.

Makkelijk documenten delen.

In Office is OneDrive de default opslagplaats. Je kan nu ook real time samen werken in een document, zoals eerder al mogelijk was op Google Drive. 

Ook beschikbaar voor bedrijven.

Bedrijven kunnen hun werknemers de mogelijkheid geven om hun documenten op te slaan, te synchroniseren en samen in te werken op OneDrive, ook al werken ze op verschillende toestellen of platformen. 

Meer informatie vind je op OneDrive.com