Twitter lanceert live streaming app Periscope voor iOS

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Twitter lanceert live streaming app Periscope voor iOS

Twitter heeft net Periscope gelanceerd. De app is Twitter's live video streaming app voor iOS waarmee Twitter-gebruikers live beelden rechtstreeks kunnen uploaden naar het medium. Twitter kocht Periscope in januari en lanceert de app vandaag voor het grote publiek. Periscope gaat concurreren met Meerkat, een veelbesproken app die eerder dit jaar gelanceerd werd. Welke app uiteindelijk de populairste zal worden is nog even afwachten.

Periscope?

Periscope geeft Twitter-gebruikers de mogelijkheid om live video te tweeten naar de hele wereld. Zo kunnen je Twitter-volgers je video in realtime volgen, en met jou communiceren en ook je video beoordelen. 

“Wat als je de zonsopgang vanuit een heteluchtballon in Cappadocia zou kunnen bekijken? Of midden in een protest in de Oekraïne zou kunnen staan terwijl het gebeurt? Er is geen betere manier om een plek te ervaren dan via live video,” zegt Kayvon Beykpour, CEO van Periscope.

Periscope vs. Meerkat

Periscope lijkt op het eerste zicht beter in elkaar te zitten dan Meerkat. Zo is het design een pak strakker en zit het ook logischer in elkaar. Je krijgt ook de mogelijkheid om videos te bewaren en later te bekijken. Toch blijft het afwachten of Twitter er met Periscope in zal slagen om de snelgroeiende Meerkat-app te evenaren. 

Dat blijkt zelfs voor grote sociale media netwerken niet gemakkelijk. Zo probeerde Facebook meermaals tevergeefs een Snapchat-concurrent te lanceren met Slingshot. Ook Slingshot had een strakker design, maar verscheen later op de markt. Waardoor het Snapchat niet meer kon evenaren. Slingshot werd na enkele maanden in stilte afgevoerd.  

Toch heeft Periscope een kans dat het Meerkat ver achter zich kan laten. Zo heeft Periscope een aantal opvallend features (zoals de mogelijkheid om filmpjes te bewaren) waarover Meerkat (nog) niet beschikt. Benieuwd? Hier kan je de app downloaden voor iOS. Een Android-versie is nog niet beschikbaar.