Poll: Leiderschap, wat betekent het in jouw organisatie?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
Poll: Leiderschap, wat betekent het in jouw organisatie?

Leiderschap heeft voor iedereen een andere betekenis. En iedere manager of leidinggevende vult dat ook nog eens anders in. Het is namelijk niet zo evident om leiderschap vorm te geven als jouw kantoor een mix is tussen millennials, generation X en baby boomers.  Een Belgisch topvoorbeeld is Frank Van Massenhove: innovator, inspirerend leider bij de FOD Sociale Zekerheid en spreker op WebTomorrow 2017.

Poll: Hoe kijk jij aan tegen leiderschap?

Deze beroemdste en meest succesvolle leider in België geeft het beste van zichzelf op het podium. Ondertussen willen we als Bloovi al graag eens polsen wat jij van leiderschap écht verwacht. Hieronder vind je acht vragen. Volgende week brengen we jou de resultaten.

>> Vul de poll in via deze link <<

Wie is Frank Van Massenhove precies?

Frank Van Massenhove (1954) is een overheidsmanager met een missie. Onder zijn leiding werd de FOD Sociale Zekerheid omgevormd tot een voorbeeldorganisatie, waar ook veel privébedrijven inspiratie in zoeken en vinden. Ambtenaren mogen er hun eigen chefs beoordelen en een overgrote meerderheid van het personeel mag thuiswerken. Zo’n vooruitstrevend hr-beleid wordt nog altijd argwanend bekeken. Ten onrechte beweert (en bewijst!) Van Massenhove.

"Stop met te zeggen waar en wanneer je werknemers moeten werken. Kijk in de eerste plaats naar hun resultaten. It’s all about the results. Op de FOD Sociale Zekerheid zijn de prikklokken stilgevallen en toch wordt er harder en efficiënter gewerkt." Frank Van Massenhove vertelt jou hoe dat kan en waarom een andere kijk op werken nodig is.

>> Bekijk het WebTomorrow 2017 programma