Popcorn Time: Onze Populariteit hebben we te danken aan Hollywood

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Popcorn Time: Onze Populariteit hebben we te danken aan Hollywood

De ontwikkelaars van Popcorn Time, de illegale streaming software die wereldwijd enorm populair is, schrijven hun succes toe aan beslissingen gemaakt in Hollywood. Dat vertellen de makers van de populaire sofware aan TorrentFreak.

Niet genoeg alternatieven

Volgens de anonieme ontwikkelaars van Popcorn Time, zijn het de film- en tv-studios die internetpiraterij in de hand werken. "Er zijn simpelweg niet genoeg legale alternatieven," zeggen de ontwikkelaars.

"Veel mensen zijn gerust bereid om te betalen voor content. Maar de studios maken het hopeloos ingewikkeld."

Nationale content restricties lokken piraterij uit

"Er zou een wereldwijde streamingdienst moeten komen waar alle grote blockbusters tegelijk beschikbaar zijn. Piraterij komt net door het feit dat er per land te kleine catalogussen zijn én door het feit dat er teveel restricties zijn op contentvlak," zeggen de ontwikkelaars. 

"Regionale blokkades zorgen voor frustraties bij de consument. Dat is ook de reden waarom Netflix zelf is begonnen met content maken. Zij kunnen hun eigen content wél wereldwijd verspreiden, waardoor geen enkele consument hoeft te wachten om zijn of haar favoriete serie of film te zien."

"Waarom moet iemand in Frankrijk twee jaar wachten op een film die nu al beschikbaar is in de Verenigde Staten? Wanneer ze daarvoor exact dezelfde prijs betalen? Deze soort situaties lokken piraterij net uit," zegt Popcorn Time. 

Wat denk jij van de redenering van Popcorn Time? Hebben ze gelijk?