PRISM - Hoe werkt het precies? - I ❤ Infographic Friday

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
PRISM - Hoe werkt het precies? - I ❤ Infographic Friday

De heisa over het PRISM-schandaal in de Verenigde Staten wil maar niet gaan liggen. Maar hoe werkt PRISM eigenlijk? Een overzicht van een aantal scenario’s:

Apple, Google & Facebook: "Wij weten van niets"

Onlangs raakte bekend dat gegevens van de grote Amerikaanse techbedrijven zouden afgetapt worden door de NSA - al dan niet met medeweten van de bedrijven zelf. Deze feiten werden gelekt door een ex-medewerker van de NSA zelf, Edward Snowden.

Er sijpelt elke dag meer informatie naar buiten rond het schandaal. Maar er bestaat nog heel wat onenigheid over PRISM. Zo zeggen Google & Facebook dat de NSA geen directe toegang heeft tot hun gegevens - terwijl Apple zegt dat het nog nooit van PRISM had gehoord.

Uit de informatie die Snowden vrijgaf lijkt nét het tegeovergestelde en zou de NSA ongelimiteerde toegang hebben tot de servers van deze bedrijven. Hoe zit het nu?

Ashkan Soltani

Op basis van de uitspraken van de Amerikaanse tech-bedrijven & standpunten van de Amerikaanse overheid heeft veiligheidsonderzoeker Ashkan Soltani geprobeerd om de werking van PRISM in een infographic te gieten. Volgens Soltani zijn er verschillende mogelijkheden:

Voor een grotere weergave van de infographic kan je hier terecht

Meer informatie over de bevindingen van Ashkan Soltani kan je op zijn weblog vinden. Wat denk je zelf over zijn theoriën?