"Straks zijn we in staat om DNA te hacken. Het gevolg? Onze levensduur zal drastisch verbeteren"

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
"Straks zijn we in staat om DNA te hacken. Het gevolg? Onze levensduur zal drastisch verbeteren"

Ray Kurzweil is een van de meest bekende futuristen ter wereld. Zijn voorspellingen over onze toekomst blijken telkens verbazingwekkend te kloppen. De man kreeg intussen al twintig eredoctoraten, onderscheidingen van drie Amerikaanse presidenten en schreef al 7 boeken, bijna allemaal bestsellers. Hij is ook de co-founder van Singularity University én werd door Larry Page aangetrokken om Google’s projecten in artificiële intelligentie te overzien. Je kan het je wellicht inbeelden: elke keer Kurzweil een voorspelling doet wordt er met veel belangstelling geluisterd.

In een nieuw filmpje legt Kurzweil uit waarom hij denkt dat onze gezondheid op het punt staat om radicaal getransformeerd te worden. Volgens Kurzweil is biologie nog lang niet op het niveau waar het zou kunnen staan. Hij denkt dat we het menselijk genoom kunnen herprogrammeren. Het resultaat? Onze gezondheid, medicatie en levensduur zullen hierdoor drastisch verbeteren.

"De groei van de mogelijkheden van biotechnologie is een exponentieel proces. Eerst zal het traag starten, maar de mogelijkheden zullen steeds sneller groeien. We zitten nu in een 'explosieve fase' waar biotech op het punt staat om in een radicaal tempo te innoveren," zegt Kurzweil.

Meer weten welke innovaties hij voorspelt op het vlak van biotechnologie? Je kan het filmpje hieronder bekijken: