Redbull Scoort best in Branded Video

Marnik D'Hoore
Door Marnik D'Hoore Innoveren
Redbull Scoort best in Branded Video

Energydrink Red Bull staat op de 1e plaats in de top 100 van het ‘Social Video Equity Report' die onlangs verscheen uit een onderzoek gedaan door GoViral. Concreet betekend dit dat Red Bull Disyney, Nike en Google voorbijsteekt op vlak van spraakmakende videocontent.

Waarover gaat het?

Onlangs stelde GoViral een top 100 samen van de meest invloedrijkste merken en hun ‘branded content'. Specifiek deed men onderzoek naar de best scorende online marketingvideo's bij deze brands. Hiervoor hanteerde men drie criteria : aantal views, de content zelf en het engagement van de kijker.

Wat zegt GoViral over hun rapport?

Blijkbaar is het voor hen geen verassing dat Red Bull op nr. 1 staat in hun lijst. Ze steken zelfs andere gekende merken voorbij zoals Nike, Google en Disney. Zij zijn in staat om met hun videocontent een relatie uit te bouwen met een zeer trouw doelpubliek die niemand anders kan. Daarom dat Red Bull er als winnaar uitkomt.

Op de koop toe willen ze Red Bull nog méér credit geven. Want hun studie is uitgevoerd nog vòòr Felix Baumgartner zijn record heeft gebroken met skydiven. Dit record was in samenwerking met Red Bull opgezet en trok wereldwijd massaal veel kijkers. Andere merken investeren dan veel geld en tijd in het creëren van branded content, echter zonder veel resultaat.

Sommigen hebben zelfs 50 uur videocontent ontwikkeld maar hebben in totaal minder dan 1 miljoen kijkers weten te genereren. En ook, sommige merken hebben hoge kijkcijfers maar met een zeer laag engagement van hun kijkers. Met andere woorden, de video's worden weinig gedeeld, weinig commentaar gegeven of weinigen schrijven zich in om hun videochannel te volgen. Het type content van brands heeft een grote impact. Daarom blijft content nog steeds King, maar het distribueren van deze content is minstens even belangrijk.

Waarom dit rapport?

We leven in een wereld waar videocontent een veelgevraagd onderwerp is en waar meer en meer budgetten naartoe vloeien. We wilden zien hoe merken social video gebruiken om zo in contact te komen en interactie te creëren met hun doelpubliek en zo te zien welke return dit heeft opgeleverd.  Aldus Mads Homen, Directeur Planning bij GoViral.

"Truly inspired branded content is visionary, innovative and reaches people in the way they want to be reached"
Wil je de volledige studie lezen en zien welke merken er in de top 100 staat? Je kan hier de studie gratis downloaden.

---------
Vond je dit artikel waardevol?
Deel het dan hieronder via Twitter, Facebook of Linkedin. Volg je @bloovi al op Twitter? #bloovi