Online video is groter dan ooit tevoren. Het medium kan een complexe boodschap eenvoudiger overbrengen en weet een hoge betrokkenheid te genereren bij online gebruikers. Daar stoppen de voordelen van online video natuurlijk niet, maar belangrijk om te weten is hoe je als professional zélf te werk gaat. Nee, we gaan je geen theoretische uitleg bezorgen. We tonen je vijf Belgische bedrijven die vandaag slim inzetten op online video.

Centrum voor Volwassenenonderwijs CVO HIK in Geel voor ‘the why’

Geen kat die nog gelooft in platte promopraat, en dat hebben ze bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs CVO HIK goed begrepen. Beter is een geloofwaardige benadering, aan de hand van bijvoorbeeld getuigenissen. Daarom zet het Centrum voor Volwassenenonderwijs in op video door cursisten te laten vertellen over de cursussen die ze volgen. Ze zijn als het ware ambassadeurs van de school.

Daarnaast wordt video nog gebruikt voor andere doeleinden, zo ook om nieuwe opleidingen aan te kondigen. Geen betere manier dan die te introduceren via de docent zelf. Hieronder zie je alvast een fragment met Pascal Paepen.

BNP Paribas Fortis voor ‘the how’

Het voorbeeld van Centrum voor Volwassenenonderwijs CVO HIK draait om ‘het waarom’. De organisatie gebruikt online video om de kijker te overtuigen. Maar online video werpt ook zijn vruchten af voor instructieve en educatieve doeleinden. Zo zweert de interne dienst Preventie en Welzijn op het werk van BNP Paribas Fortis enerzijds bij instructievideo’s met preventietips en anderzijds bij gefilmde opleidingen die het aanwezige publiek nadien kan bekijken.

De grootbank gelooft duidelijk dat online video haar opleidingen interessanter maakt en zo de aandacht van de gebruiker in no time vastgrijpt. En behoudt.

Mediahuis voor snelheid

Ook jij hebt waarschijnlijk al opgemerkt dat uitgeverijen en mediabedrijven inzetten op nieuwe media om bij te benen met haar online publiek. Content wordt niet langer exclusief gecreëerd in tekstformaat, maar alsmaar vaker worden nieuwsartikels en interviews gecommuniceerd via online video. De voornaamste drijfveer en parameter is daarbij de snelheid. Kijk maar naar het Mediahuis die met Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad op efficiënte wijze interviews afneemt en aan een razendsnel tempo online verspreidt. Dit artikel met ingesloten video, opgenomen vlak na de slotshow ‘K3 zoekt K3’, is daar een frappant voorbeeld van.

Just Cooking om top-of-mind te blijven

Als traiteur en cateraar organiseert Just Cooking een reeks exclusieve evenementen. Van elk event wordt een aantal sfeerfilmpjes gemaakt, gedeeld op social media én verstuurd naar de deelnemers. Op die manier kunnen ze nagenieten van hun exclusieve belevenis, waardoor de zaak top-of-mind kan blijven.

Stedelijke overheden die naamsbekendheid willen opwekken

Als stad of gemeente zowel burgers, bezoekers als toeristen op een doeltreffende manier benaderen? Om een festiviteit meer ruchtbaarheid te geven? Natuurlijk is video daar de tool bij uitstek voor! Stad Geel gebruikt bijvoorbeeld online video om de concerten van Geel Zomert aan te kondigen, en gaat daarbij nog een stapje verder. Zo worden er tijdens de concertpauzes video’s gepost van de optredens om zo nog extra bereik te halen.

Klaar om zelf online video te gebruiken voor jouw bedrijf of project? Schakel dan de hulp in van e-MOVI®, een videomarketingbedrijf dat van video kinderspel maakt!