David Ebersman, de financiële topman bij Facebook, heeft toegegeven dat steeds meer Amerikaanse tieners Facebook links laten liggen. Dat vertelde Ebersman aan analisten tijdens de bekendmaking van de Facebook Q3-resultaten. 

Tieners verlaten Facebook

Ebersman vertelde het nieuws tijdens de bekendmaking van de Facebook-resultaten van het derde kwartaal van 2013. „Ondanks dat het Facebook-gebruik bij Amerikaanse tieners over het algemeen stabiel bleef. Zien we een afname van het gebruik bij de jongste Facebook leden."

Volgens een studie van Piper Jaffray blijkt dat Twitter steeds populairder wordt bij tieners terwijl Facebook aan populariteit lijkt in te boeten. Een jaar geleden deed Piper Jaffray nog een onderzoek waar 42% van de tieners Facebook verkozen boven andere netwerken. Vandaag zou slecht 23% van de Amerikaanse tieners Facebook op plaats 1 zetten.

Enige minpuntje in Q3-resultaten

Ondanks dit nieuws, kon Facebook terugkijken op een uitstekend derde kwartaal. Zo zag het haar gebruikers toenemen met 25% en steeg de omzet met 60% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het grootste deel van die omzettoename (49%) kwam via advertentie-inkomsten.

Wat is volgens jou de reden waarom tieners Facebook links laten liggen?