Tesla bevestigt: "Model 3 gaat 35.000 euro kosten"

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Tesla bevestigt: "Model 3 gaat 35.000 euro kosten"

De goedkopere elektrische wagen van Tesla, de Model 3, gaat circa 35.000 dollar kosten. Dat heeft Elon Musk gisteren aangekondigd. Volgens Tesla Nederland zal de Amerikaanse prijs direct naar euro's worden omgezet. Vanaf 2018 wordt de auto in Europa verwacht.

Verwachtingen hooggespannen

Tesla-ceo Elon Musk bevestigde de geruchten en liet vorige nacht weten dat de Tesla Model 3 zo'n 35.000 dollar zal kosten in de VS. Volgens Tesla Nederland zou de Amerikaanse prijs ook in Europa worden doorgetrokken. Met deze prijs wil Tesla duidelijk de grote massa bereiken. 

Indien er ook bijkomende incentives zouden gelanceerd worden om elektrische auto's te promoten, zou de uiteindelijke prijs van een Model 3 zelfs een stuk onder de 35.000 euro kunnen liggen.

Bestellen vanaf maart

"We begonnen bij een duur racemodel, de Roadster, en zijn nu bij de solide Sedan. De volgende fase wordt een auto voor de massa", liet Tesla-topman Elon Musk recent weten.

Naar verluidt zal de Tesla Model 3 sterk lijken op de Model S, maar dan 20 procent kleiner. Musk verklapte dat er ook een crossover-editie gelanceerd zal worden. Vanaf maart wordt het mogelijk om een Tesla Model 3 te bestellen.

bron: RTL Z