Ton en Hans Frederiks presenteren iPad app over 25 jaar Illustrator

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Ton en Hans Frederiks presenteren iPad app over 25 jaar Illustrator

Adobe Illustrator bestaat 25 jaar. Om deze mijlpaal de aandacht te geven die het verdient, hebben Ton Frederiks – Senior Solution Consultant bij Adobe Benelux – en Hans Frederiks – hoofdredacteur van Dzone - een publicatie voor de iPad ontwikkeld over de geschiedenis van Adobe's eerste desktop-applicatie. De app is vanaf nu beschikbaar in de Apple App Store.

Adobe Illustrator werd geïntroduceerd op 19 maart 1987. Illustrator was Adobe's eerste software-applicatie gebaseerd op Adobe PostScript. De applicatie veranderde niet alleen Adobe's business ingrijpend, maar heeft ook de tekenkunst voorgoed veranderd. De door Three Publishers uitgegeven app 'Adobe Illustrator, the early years' geeft inzicht in het ontstaan van Adobe Illustrator en de verdere ontwikkeling van deze essentiële tool voor designers en illustrators in de afgelopen 25 jaar. De app is volledig ontwikkeld met Adobe Digital Publishing Suite. Ton en Hans Frederiks belichten de ontstaangeschiedenis van Adobe Illustrator aan de hand van interviews en bijzonder video- en fotomateriaal.

Aan de basis van Adobe Illustrator stond John Warnock, in 1982 één van de oprichters van Adobe. In het eBook vertelt hij uitgebreid over hoe hij op het idee kwam om deze applicatie te ontwikkelen en over de eerste implementatie van Adobe Illustrator op een 512K Mac. "De introductie van Adobe Illustrator is ontzettend belangrijk geweest voor de verdere ontwikkeling van Adobe. We wilden deze mijlpaal dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan", zegt Ton Frederiks, die vorig jaar de prestigieuze Adobe Founders' Award ontving voor zijn 18-jarig dienstverband bij Adobe Benelux.

"Het is prachtig dat we voor de totstandkoming van deze applicatie met één van de grondleggers hebben kunnen spreken. We zijn van plan om in de komende maanden nog meer mensen aan het woord te laten en de app verder uit te breiden en een applicatie-update te bieden."

De app 'Adobe Illustrator, the early years' is als gratis download beschikbaar in de Apple App Store