Twitter is beste tech-werkgever, steekt Facebook voorbij

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactiePersoonlijk groeien
Twitter is beste tech-werkgever, steekt Facebook voorbij

Facebook is niet langer het de beste werkgever uit de technologie-sector. Na drie jaar de beste te zijn gaat rivaal Twitter dit jaar met de prijzen lopen. Dat maakte de carrière-website Glassdoor vandaag bekend.

Glassdoor

Elk jaar lanceert Glassdoor de ‚Employees Choice Award’ waar net de 50 beste plaatsen voor het komende jaar om te werken oplijst. Dit jaar staat Twitter op het hoogste schavot. Facebook strandt op de derde plaats, LinkedIn op de tweede. Facebook stond de voorbije drie jaar (2011, 2012, 2013) steevast op plaats 1.

22 tech-bedrijven in top 50

Opvallend is dat de lijst maar liefst 22 tech-bedrijven telt. Dat maakt dat de tech-industrie het best vertegenwoordigd is in de top 50. Opmerkelijk is ook de lage ranking van Apple & Microsoft op de lijst. Zo is Apple een plaats gezakt naar de 35ste plaats en komt Microsoft zelfs niet eens in de top 50 voor.

De enquete wordt opgesteld door wat werknemers van de bewuste bedrijven vertellen over hun werkgever. De volledige top 50 kan je hier bekijken. De top 22 van tech-bedrijven kan je hieronder zien: