KakaoHome, een Android-app die zijn mosterd haalde bij Facebook Home, heeft meer dan 1 miljoen downloads gehaald in de Google Play Store in slechts 13 dagen. Dat is opmerkelijk omdat Facebook er zelf nog niet in slaagde om potten te breken met  haar soortgelijke app, Facebook Home.

Impressionant

Aangezien de app momenteel enkel beschikbaar is in Zuid-Korea is het impressionant dat KakaoHome dergelijke successen kent. Ter vergelijking: het heeft voor Facebook Home meer dan 4 weken geduurd om de kaap van 1 miljoen downloads te overschrijden.

Wat is KakaoHome?

KakaoHome wil net als Facebook Home een diepere integratie bieden van Facebook op jouw smartphone. KakaoHome pakt het net echter anders aan en zorgt voor een nog diepere integratie met betere notificaties, snellere replies & widgets.

KakaoTalk: 90 miljoen geregistreerde gebruikers

KakaoHome is niet de eerste app van de Koreaanse appbouwers. Zo heeft de app KakaoTalk meer dan 90 miljoen registreerde gebruikers wereldwijd. KakaoTalk is enorm populair in Zuid-Korea. Zo gebruikt meer dan 90% van de Zuid-Koreaanse smartphone gebruikers de app.

Het was dankzij het grote aantal gebruikers van deze app dat het snel nieuwe gebruikers kon aanspreken voor hun nieuwste creatie: KakaoHome. Of de dienst naar de rest van de wereld komt is momenteel nog niet bekend.

Wordt Facebook Home een flop?

Facebook Home zelf kent echter een minder succesvolle start. Zo is de feedback van de gebruikers op de Google Play Store eerder negatief en heeft het bedrijf onlangs nog moeten afrekenen met productieproblemen met de HTC First, de enige smartphone die Facebook-Home standaard heeft geinstalleerd, en werd de launch uitgesteld.

Voor wie nog niet helemaal mee was met het Facebook Home-verhaal, kan hier een kijkje nemen naar een introductiefilmpje:

Google