Vergeet Google Pixel, dit product van Google is véél ambitieuzer

Lara Deraes
Door Lara Deraes Innoveren
Vergeet Google Pixel, dit product van Google is véél ambitieuzer

Toegegeven, de lancering van Pixel mocht er wel zijn. Grappig. Gewaagd. Maar Google bracht die dag nog een boel andere producten in de wereld. En misschien staat niet het juiste project in de spotlight. Een uitvinding die je leven een pak gemakkelijker maakt.  

Ja, de Pixel ziet er leuk uit en doet vast z’n werk goed, maar kunnen we even onze aandacht richten op een ander Googleproduct? Dat net dat tikkeltje ambitieuzer is dan de zoveelste smartphone? Laten we ons eens focussen op deze kleine, best modieuze speaker.

Jouw eigen AI-butler

Die speaker is de Google Home. Een in-home personal assistent, zoals ze dat zo mooi noemden. Het werkt op basis van Google Assistent, de Siri van Google. Je hoeft enkel maar ‘Okay Google’, en your wish is its command.

Verschillende kleuren Google Home

Komt in verschillende kleuren. Really Blue zit er helaas niet bij. Bron foto: Google

‘Okay Google, welke bus moet ik nemen naar de Veldstraat? Wil je iets van Ed Sheeran afspelen? Kan je de lichten dimmen?’ Niks is te veel voor deze kleine rakker. Je waant je haast in een futuristische film. Een klein overzicht van wat de Google Home eigenlijk allemaal kan:

  • Je vragen googelen én beantwoorden
  • Mopjes en weetjes vertellen
  • Je agenda bijhouden en je waarschuwen over aankomende events en afspraken
  • Google Maps gebruiken om je de weg te wijzen
  • Muziek afspelen van Google Play, Spotify, Panda en TuneIn
  • Alle andere connected home devices beheren, zoals Nest-thermostaten of Philips Hue Light

En aangezien Google Home ook openstaat voor derde partijen, kan een Uber of pizza.be gemakkelijk mee op de kar springen. Met een paar woorden tover je een dampende pizza tevoorschijn. Of ja, iemand komt hem brengen aan je huis. Maar toch, 't is haast magisch. 

Real life meets digital world

Kortom, het brengt jouw Google wereld en je échte leven samen. Bovenaan de Google Home zit een touchpad, dat je kan gebruiken om je muziek mee te pauzeren of het volume lager te zetten. Er zit maar één knop aan het ding en daarmee zet je de microfoon uit. Dat is het.

Amazon Echo en Google Home

Links de Amazon Echo, rechts Google Home. Bron foto: IT Pro

Nu kan de Google Home je misschien wel een belletje doen rinkelen. Amazon Echo, iemand? Toch heeft Google Home de overhand. Ten eerste is het een stuk goedkoper. Het ding wordt verpatst voor zo’n 129 dollar, terwijl de Echo 50 dollar méér kost. Als tweede zit het goed ingebakken in het Google-universum. Diensten waar veel mensen gebruik van maken. Handig. Heeft de Echo niet.

Een opmerkelijke feature van de Google Home is ‘My Day’. Daarbij vertelt jouw AI-butler hoe je dag eruit ziet. Na enkele tellen weet je hoe warm het is, wat voor weer het wordt, of er file is op de weg en ga zo maar door. Je kan zelfs andere informatie toevoegen als je dat wenst. Wil je graag weten wat de krantenkoppen zeggen of hoe je aandelen het doen? Geen probleem.

Google Home

Bron foto: Google

Kortom, de Google Home kan je helemaal afstellen naar jouw wensen. Momenteel kan er maar één Google-account worden toegevoegd, maar waarschijnlijk verandert dat nog in de toekomst. Een must, als je een product hebt met zo'n persoonlijke insteek. 

Het kleinood is vanaf november te verkrijgen. Wat vind jij van de Google Home?