Volgend jaar krijgt België als tweede land ooit een IKEA-webshop

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Volgend jaar krijgt België als tweede land ooit een IKEA-webshop

Fotograaf: Benjamin Brolet

Een tijdje terug vertelden we je al hoe IKEA haar e-commerceschip koers zet. Nu zou er toch eindelijk een échte webshop aankomen, eentje waarbij je vanuit je luie zetel bestelt en de IKEA-koerier je pakketje komt afleveren. Een testversie loopt nu in de UK, maar daarna zijn de pijlen gericht op België. 

De pilot van click & collect loopt al in Anderlecht, maar vanaf volgend jaar wordt er een volledig webshop gelanceerd. Dan moet je niet meer je meubels gaan afhalen zoals bij click & collect, maar kan je ze thuis laten leveren. Dat kost je dan wel enkele duiten. Wil je die liever in je zak houden, dan kan je ook nog altijd zelf je meubels gaan afhalen. Het online platform waarop we volop zouden kunnen shoppen, wordt nu uitgetest in de UK. Als het de consument daar bevalt, zijn wij de volgende die het e-commerceplatform krijgen. 

Ook meer fysieke IKEA-winkels

Catherine Bendayan IKEA

Catherine Bendayan, CEO IKEA België. 

Catherine Bendayan, CEO van IKEA België, ziet het online platform als een onmisbare aanvulling op de bestaande winkels. "Die zullen nog altijd klanten over de vloer krijgen om producten te bekijken, te testen en om ideeën op te doen," vertelt ze daarover. Daarnaast zouden tablets en apps de winkelervaring voor de jongere generatie leuker moeten maken. Ook tijdelijke collecties met een beperkte voorraad zouden het winkelbezoek moeten stimuleren.

De klassieke IKEA-winkel is dus nog lang niet dood. Integendeel zelfs, de Zweedse keten onderzoekt momenteel de mogelijkheid om in Antwerpen en Kortrijk een (tweede) winkel te openen. Begin dit jaar opende IKEA ook al twee nieuwe winkels in Hasselt en Bergen. 

Ander goed nieuws voor IKEA-fans is dat er kleinere 'stadswinkels' zouden komen. Die dienen dan als collectiepunt voor de webshop. Daarnaast zou de introductie van dit platform zo'n 100 e-commercejobs in België creëren. Wij zijn alvast benieuwd!