WK is meest populaire event ooit op Facebook: meer dan 1 miljard interacties

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
WK is meest populaire event ooit op Facebook: meer dan 1 miljard interacties

Vanaf het begin van het WK voetbal hebben er al ruim 1 miljard Facebook interacties (Berichten, reacties, likes) plaatsgevonden door meer dan 220 miljoen mensen. Over het algemeen zijn sportevenementen erg populair op Facebook, maar het WK voetbal overtreft werkelijk alles. Het Facebook data-team heeft nog nooit meegemaakt dat een evenement meer dan 1 miljard interacties teweeg bracht.

75 miljoen interacties in 1 wedstrijd

Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag, Brazilië tegen Chili, hadden meer dan 31 miljoen mensen 75 miljoen interacties over deze wedstrijd. Deze wedstrijd was de op een na meest besproken wedstrijd op Facebook. Alleen de openingswedstrijd op 12 juni tussen Brazilië en Kroatië bracht meer teweeg: toen vonden 140 miljoen interacties door 58 miljoen mensen plaats.

Neymar meest populair op Facebook

De Braziliaanse spelers doen het niet alleen goed op het toernooi. Ook op Facebook scoren ze. Een foto van Neymar en Hulk heeft meer dan 2,5 miljoen likes en meer dan 70,000 shares - waarmee dit de meest populaire post van een speler van dit toernooi is. Een foto van Neymar met zijn gebalde vuist (zie bovenaan artikel) heeft eveneens 2,5 miljoen likes.

Van de Belgen zijn enkele foto's van Vincent Kompany tussen de meest populaire posts op Facebook te vinden. Een lijst van meest populaire spelers-posts vind je in dit excel-bestand.