Zo installeer je Facebook Paper op een Belgische iPhone:

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Zo installeer je Facebook Paper op een Belgische iPhone:

Facebook introduceerde begin dit jaar haar eigen nieuwsapplicatie ‚Paper’ voor iOS. De app kreeg intussen laaiend enthousiaste kritieken met een gemiddelde van 4,5 sterren op 5 in de App Store. Spijtig genoeg is de app enkel toegankelijk voor Amerikanen. Maar niet getreurd, mits een omweg kan je Paper toch al uitproberen. Hier hoe je dat precies doet:

Paper?

Paper is een app van Facebook die je op een totaal nieuwe manier op de hoogte houdt van het laatste nieuws. Paper combineert de informatie uit de Facebook News Feed met échte nieuwsverhalen van online nieuwsredacties.

Met Paper kan je kiezen welk soort nieuws je wil ontvangen door simpelweg een categorie te slepen naar jouw favoriete nieuwsverhalen. Paper is een excellente manier om nieuws te lezen maar is een cross-over tussen Facebook & een nieuws-applicatie. Nadat je Paper een tijdje gebruikt, zal je je misschien afvragen waarom je eigenlijk de traditionele Facebook-applicatie nog nodig hebt

Zo kan je vanuit de applicatie je friend requests bekijken, je Facebook chat-berichten openen & Facebook-notificaties bekijken. Ook delen gaat erg makkelijk vanuit de applicatie. Dat kan door simpelweg naar boven te swipen als je iets interessants te lezen krijgt. 

Opmerkelijk: Paper heeft (voorlopig) nog geen advertenties en is enkel beschikbaar op de iPhone. 

Wat moet je doen om Paper te installeren? 

Om ‚Paper - stories from Facebook’ te gebruiken op een Belgische iPhone dien je enkele korte stappen te doorlopen. Hieronder een overzicht:

Stap 1: Maak een Amerikaanse iTunes Account aan

Om Paper uit te proberen in België zal je een Amerikaanse iTunes account maken aanmaken. Dat kan gratis en zonder kredietkaart op een erg simpele manier. Met deze tutorial is dat zo gefixt.

Stap 2: Log jezelf in in de Amerikaanse App Store

Nadat je jouw Amerikaanse iTunes account hebt aangemaakt dien je je in te loggen op je iPhone. Dat kan je doen door naar Instellingen - iTunes & App Store - Apple ID te gaan. Daar log je in met je nieuw aangemaakte gegevens. iOS zal aangeven dat je nu toegang hebt tot de Amerikaanse App Store.

Stap 3: Zoek & installeer de ‚Paper - stories from Facebook-app’

Klaar! Wat zijn jouw ervaringen met Paper?