Facebook viert vandaag haar 10de verjaardag. Om eens te kijken hoe Facebook in de loop der tijd veranderde duiken we even terug in de tijd. Hieronder enkele screenshots van hoe Facebook veranderde in de loop der tijd:

10de verjaardag

Op 4 februari 2004 lanceerde Mark Zuckerberg in zijn studentenkamer in Harvard University de eerste versie van Facebook. Sindsdien is de site uitgegroeid tot een wereldwijde – mobiele – dienst met meer dan 1,2 miljard maandelijks actieve gebruikers.

“Tot nu is het een ongelooflijke ontdekkingstocht geweest en ik ben dankbaar dat ik hier onderdeel van ben geweest. Het is geweldig om te zien hoe mensen Facebook gebruiken om gemeenschappen op te richten en elkaar te helpen op uiteenlopende manieren. In het komende decennium hebben wij de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om iedereen te verbinden en om de gemeenschap zo goed als we kunnen te dienen,” zegt Mark Zuckerberg.

Hieronder enkele screenshots hoe je kan zien hoe Facebook in de loop der tijd evolueerde:

De Facebook website

De Facebook-website doorging enkele dramatische veranderingen in de loop der tijd. Hieronder kan je een screenshots bekijken van 2004 (de allereerste versie van de site) en 2013 (Facebook zoals het nu kennen):

Mobiele website

Ook mobiel doorging Facebook heel wat veranderingen:

Tijdslijn

Naar aanleiding van haar tiende verjaardag publiceerde Facebook een tijdslijn met de belangrijkste gebeurtenissen:

A look back

Facebook lanceert vandaag ook ‘A Look Back’, waarmee gebruikers een gepersonaliseerde video of fotocollectie te zien krijgen met hun grootste momenten uit hun tijd op Facebook.

Hiermee wil Facebook haar gebruikers bedanken door de op een unieke manier terug te laten kijken op hun grootste momenten. Zodra 'A Look Back' gelanceerd is kun je deze feature vinden via https://www.facebook.com/lookback.