neoScores, een start-up uit Antwerpen en gespecialiseerd in het aanbieden van digitale muziekpartituren, heeft 2 miljoen euro aan durfkapitaal opgehaald bij investeerders. Het geld zal gebruikt worden om de neoScores internationaal uit te rollen. 

Dé iTunes van de muziekpartituren

neoScores werd in juli 2013 opgericht door Bob Hamblok, Jonas Coomans en Bart Van der Roost. De drie hebben een Master in Muziek en lanceerden hun start-up idee toen ze een alternatief probeerden te verzinnen voor papieren partituren. 

Met NeoScores is het mogelijk om muziekpartituren te digitaliseren en in de cloud aan te bieden. Zo kan je via neoScores partituren gaan kopen, downloaden en opslaan op een tablet of smartphone. 

NeoScores staat bekend als "dé iTunes van de muziekpartituren" en werd al getest door het orkest Brussels Philharmonic. Vorig jaar viel de start-up in de prijzen als een van de meestbelovende starters ter wereld in het Zuid-Koreaanse Seoel. De start-up heeft intussen al zo'n 5000 gebruikers en heeft haar hoofdkwartier in de Boerentoren in Antwerpen.

neoScores® company video from neoScores® on Vimeo.

Investering via risico investeerders en crowdfunding

NeoScores was al vier maand intensief op zoek naar extra geld om haar start-up internationaal te lanceren. Het bedrijf bevestigt nu dat het 2 miljoen euro heeft gevonden bij de Belgische fondsen Theodorus III, PMV (Cultuurinvest) en SOFI. Deze drie investeerden 1,2 miljoen euro. Ook 16 business angels investeerden samen een som van 700.000 euro. De laatste 100.000 euro werd verzameld via het crowdfunding platform Bolero. 

Het geld geeft neoScores "de nodige zuurstof om zich verder te ontwikkelen als online marktplaats voor muzikanten en uitgevers van muziekpartituren". Daarnaast zal ook de digitale catalogus uitgebreid worden en wordt ook gewerkt aan een webshop. 

Meer info: neoscores.com