België haalt nog net de tiende plaats van landen met de snelste internetverbindingen ter wereld. We geven 4 plaatsen prijs in vergelijking met de vorige ranking.

In de top 10 van landen met het snelste internet ter wereld, staat België op de laatste plaats. Dat blijkt uit de nieuwe ranking van Akamai Technologies. Die lijst baseert zich op de gemiddelde pieksnelheden van internetverbindingen in de maanden januari 2013 tot maart 2013. Ons land haalde nog de zesde plaats in het vorige rapport. Nochtans steeg de snelheid van onze internetverbindingen met 14 % maar dat was niet voldoende om onze zesde plaats te verdedigen. Toch slagen we er in om een gemiddelde piek van 38 megabits per seconde te halen, ongeveer het dubbele van het wereldgemiddelde.

België scoort beter dan de Verenigde Staten

Toch leuk om op te merken dat België het beter doet dan de Verenigde Staten. Dankzij onze kleine oppervlakte is het makkelijker om overal snelle internetverbindingen aan te leggen in tegenstelling tot grote landen met hun grote afgelegen gebieden. Dat is ook de reden waarom Hong Kong het zo goed doet. Hong Kong domineert al geruime tijd de lijst met een snelheid die drie keer hoger ligt dan het gemiddelde in de wereld.

Dit is de top 10 van landen met de snelste internetverbinding ter wereld:
1. Hong Kong
2. Japan
3. Roemenië
4. Zuid-Korea
5. Letland
6. Singapore
7. Zwitserland
8. Bulgarije
9. Nederland
10. België