Co-founder Johannes Vermeire. Bron foto: Fintech Summit

Addocted, de Belgische fintech start-up, haalde maar liefst 750.000 euro op bij hun nieuwe kapitaalronde. Oktober was alvast een mooie maand voor de onderneming, want eerder viel hun betaalapp POM ook al in de prijzen op de Fintech Summit in Brussel.

POM, kort voor peace of mind, is een mobiele toepassing die het mogelijk maakt om digitale en papieren facturen te betalen in enkele klikken. Dat scheelt zowel de consument als bedrijven veel papierwerk en frustraties. Zes maanden na de lancering blikken ondernemers Johannes Vermeire en Tom Totté terug op hun vliegende start: “Een half jaar na onze lancering verwerkten we al voor meer dan 1 miljoen euro aan facturen voor zo’n 5000 gebruikers. De feedback van onze gebruikers is erg positief: bij iOS krijgen we 5 sterren en bij Google krijgen we een score van 4,3.” 

Bekijk hieronder hoe POM werkt: 

Internationale ambitie

Het geld van de nieuwe kapitaalinjectie zal enerzijds gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de applicatie en anderzijds voor de uitbouw van de marketingactiviteiten in België. Het ondernemersduo maakt ook plannen om in het voorjaar van 2017 hun betaalapp internationaal in de markt te zetten. Samen met Deloitte Consulting analyseren ze de mogelijkheden om hun project binnen enkele maanden ook in het buitenland te lanceren.

Gebruik jij POM al?