De bekende scheurkalender ‘De Druivelaar' gaat digitaal. De Izegemse Drukkerij Strobbe lanceert een digitale versie voor iPhone en iPad die meer mogelijkheden biedt. Zo kan de lezer doorklikken naar informatie over evenementen op bepaalde dagen. De papieren scheurkalender is bijna een eeuw oud en verschijnt al sinds 1915.

"De beleving van het authentieke product blijft behouden", zegt Drukkerij Strobbe. "Zo zie je het dagelijkse ritueel van het afscheuren van een blaadje op je scherm en hoor je zelfs het typische geluid ervan. Terwijl de voorkant van het blaadje verdwijnt, verschijnt de bijbehorende tekst op de achterzijde. De gebruiker kan alle kalenderblaadjes van het jaar lezen tot en met ‘vandaag'. De dagen daarna blijven voorlopig verborgen."

"Met een van de virtuele toetsen kun je het blaadje dat je net bekeken hebt, doorsturen naar vrienden, kennissen, collega's … Zo kun je die altijd verrassen met een leuke mop, een weetje of een tip uit de rubriek ‘Waarheen?'", verduidelijkt Matthias Strobbe, die de app heeft ontworpen.

"Die laatste rubriek krijgt er met De Digitale Druivelaar trouwens een extra dimensie bij", aldus Drukkerij Strobbe. "Zo zijn heel wat ‘Waarheen?'-tips direct gelinkt aan de webpagina van de organisator. Op die manier kun je online meteen alle informatie vinden over het geplande evenement.

Daarnaast maakt de applicatie je ook attent op de naamfeestdagen van contacten die opgeslagen zijn in je adresboek.

Wie op zoek is naar een naam voor een toekomstig kindje, vindt in De Digitale Druivelaar ook een handige tool die alle namen oplijst, die voorkomen in de scheurkalender. Ook namen uit een ver verleden dus, die misschien binnenkort terug ‘in' zijn. Misschien wordt je gezin binnenkort uitgebreid met een toffe Reinout, Rogier of Edward of een schattige Rachel, Florine of Hadewych."

Wie een smartphone van een ander merk bezit, moet nog heel even wachten. "Voor de editie 2013 mikken we ook op andere platformen zoals Android", belooft Matthias Strobbe.

Belangrijk om weten is dat je geen internetverbinding nodig hebt om de Digitale Druivelaar te gebruiken. Enkel voor het downloaden van de app moet je even op het internet.

De Digitale Druivelaar is beschikbaar in de iTunes App Store van Apple. Tussen 12 en 21 december 2011 is die gratis te downloaden, nadien kost hij 2,49 euro.


-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?