Dat Google topman Eric Schmidt af en toe een straffe uitspraak doet wisten we al. Maar gisteren zorgde hij toch voor heel wat controverse toen hij op het Gartner Symposium/ITxpo in Orlando vertelde dat “Android veiliger is dan de iPhone”.

Veiliger dan de iPhone?

Tijdens het evenement legde iemand in het publiek Schmidt het vuur aan de schenen door te stellen dat Android geen veilig besturingssysteem zou zijn.

“Niet veilig? Android-toestellen zijn veiliger dan de iPhone,” reageerde Schmidt. Volgens ZDNet, die aanwezig was in de zaal, moesten de toehoorders wat lachen om zijn sales-praat. Maar de Google-topman bedoelde het kennelijk niet als grap en bleef bloedserieus.

Gefragmenteerd

Schmidt ging ook in op een veelgehoorde klacht dat Android een te gefragmenteerd platform zou zijn voor voor app-ontwikkelaars. Daarop zei Schmidt dat er afspraken zijn gemaakt tussen alle Android-partners om alle app’s compatibel te gaan maken. “Een enorme doorbraak,” zei Schmidt.


Aan het einde van het gesprek kwam de moderator van het event nog even terug op de bewering dat Android veiliger is dan iOS. "Dus ik heb goed gehoord dat Android veiliger is dan de iPhone?". Waarop Schmidt zei: “Android is heel erg veilig. De aanwezigen zullen in de toekomst veel gelukkiger zijn als ze Gmail, Chrome & Android gaan gebruiken”.

Wat denk jij? Verkocht Schmidt één grote sales-talk of deel jij zijn mening?