Google heeft de populaire statusupdate-generator Wavii overgekocht voor 30 miljoen dollar, dat zeggen The Wall Street Journal & TechCrunch. De zoekgigant zou Apple net voor geweest zijn in de aankoop van het bedrijf.
 

Wat is Wavii?

Wavii zoekt, filtert en vat nieuws samen op basis van ingestelde voorkeuren. De applicatie bepaalt statusupdates aan de hand van jouw favoriete nieuws-items. De app is vergelijkbaar met Summly, een app die recent door Yahoo werd overgenomen.

Ook Apple wou Wavii kopen

Volgens The Wall Street Journal was Google niet de enige die interesse vertoonde in Wavii. Zo zou ook Apple ook interesse hebben in Wavii, maar was Google diegene die uiteindelijk met de prijs ging lopen.

Toekomst van Wavii binnen Google

Het algoritme achter Wavii zou gebruikt worden om Google Search te verbeteren. Volgens TechCrunch zou het 25-koppige Wavii team verhuizen naar de Knowledge Graph-divisie. Met de Wavii technologie zou het mogelijk worden om zoekresultaten relevanter en persoonlijker te maken.

Wavii is vermoedelijk inzetbaar binnen meerdere Google toepassingen. Zo zou Wavii een prominente rol kunnen spelen binnen Google Now, Google News & Project Glass.