‘Gratis’ is opnieuw de meest populaire zoekterm op 2dehands.be in het afgelopen jaar, gevolgd door ‘iPhone’ en ‘oldtimer’. De rubrieken voor auto’s, motoren en fietsen waren het drukst bezocht. Er werden in totaal ruim 17 miljoen zoekertjes geplaatst. Afgelopen jaar hebben de inwoners van België samen meer dan 30 miljoen uur op 2dehands.be doorgebracht, dat staat gelijk aan 3.500 jaar. De zoekertjessite staat op de derde plaats in de top van meest bezochte Belgische sites, volgens de officiële CIM-cijfers.

55.000 nieuwe zoekertjes per dag

In 2013 bood men ook weer veel zaken te koop aan. Zo verschenen er dagelijks gemiddeld 55.000 nieuwe zoekertjes. De meeste zoekertjes werden geplaatst in de rubriek ‘Kinderen & Baby’s’, gevolgd door ‘Kleding & Accessoires’ en ‘Auto’s’. Het aantal actuele zoekertjes op de site bedraagt nu 3,8 miljoen.

Vervoersmiddelen meest gezocht

Vervoersmiddelen blijven het meest gezocht op de zoekertjessite. De afdeling ‘Auto’ kende de meeste bezoekers, gevolgd door ‘Huis en Meubelen’, ‘Motoren’ en ‘Fietsen’. Qua automerken blijven Volkswagen en BMW het meest gewild. Ook Apple producten zoals iPad en iPhone staan hoog in de ranglijst. De meest ingevoerde zoekterm is ‘gratis’, evenals vorig jaar. En in totaal werden er meer dan 150 miljoen zoekopdrachten uitgevoerd.

3,1 miljard pagina’s

Elke maand telde 2dehands.be 5,5 miljoen unieke bezoekers, wat neerkomt op 1 op de 2 Belgen die regelmatig een kijkje komt nemen. De site werd in totaal meer dan 200 miljoen keer bezocht en er werden 3,1 miljard pagina's bekeken door alle bezoekers. 2dehands.be is al 4 jaar op rij de grootste zoekertjessite van België.