Het Skyline Senior Executive team: Frederik, Ben en Bert Vandenberghe. Bron foto: Skyline Communications 

Het Belgische softwarebedrijf Skyline Communications zoekt heel wat versterking. Het bedrijf uit Izegem is wereldwijd marktleider op het gebied van geavanceerde netwerkbeheersoftware voor complexe broadcast- en telecomsystemen. Desondanks die status, wil de softwarereus zoveel mogelijk Belgen aanwerven. Alleen: die profielen vinden ze maar moeilijk in ons land. Ze voelen zich dus genoodzaakt ook in het buitenland te gaan rekruteren.

Voorkeur voor Belgen

Skyline Communications is vooral op zoek naar ICT-, software- en telecomingenieurs. Daarbij geeft het bedrijf een voorkeur aan Belgen, maar op onze arbeidsmarkt heerst er een schaarste aan dat soort profielen. Ze zien geen andere optie dan het buiten onze landsgrenzen te gaan zoeken. 

Skyline Communications

Bron foto: Skyline Communications

“In de eerste plaats zoeken we vooral medewerkers voor ons hoofdkwartier in Izegem. Maar door de relatieve schaarste op de lokale arbeidsmarkt zijn we ondertussen genoodzaakt om ook voor onze kantoren in Portugal en de Verenigde Staten mensen aan te trekken”, verduidelijkt Ben Vandenberghe, CEO bij Skyline Communications. “We vinden het opmerkelijk dat er vanuit de politieke wereld eigenlijk weinig initiatief komt om dergelijke situaties heel concreet en gefocust aan te pakken, want het is een gemiste kans voor onze economie. En het gaat hier tenslotte om een essentieel fundament van onze welvaart.”

Grote klanten zoals AT&T

Op korte termijn 100 mensen aanwerven en opleiden is geen sinecure. Al helemaal niet door de complexiteit van de projecten bij het bedrijf. Daarom ontwikkelde Skyline Communications ook een volledig op maat gemaakt, intern opleidingstraject. Er staat dan ook heel wat op het spel, want grote telecomoperatoren over de hele wereld, zoals AT&T, rekenen op het bedrijf. “De selectie is streng”, beaamt CFO Frederik Vandenberghe. “Voor iedere kandidaat die we aanwerven, moeten we er jammer genoeg ook teleurstellen.”

We wensen Skyline Communications alvast veel succes bij het invullen van hun vacatures!