Apple’s nieuwste iPhone blijkt nog wat last te hebben van kinderziektes. Zo raakte vorige week al bekend dat sommige iPhones op een onverklaarbare manier krom gingen staan. Deze week duiken steeds meer klachten op van iPhone 5S-gebruikers die te kampen hebben met een BSOD - blue screen of death.

BSOD

Het blue screen of death is een error die op oudere windows-computers vaak voorkwam. Sommige iPhones blijken nu last te hebben van een error die daar sterk op lijkt. Zo krijgen sommige iPhone 5S-gebruikers blijkbaar een blauw scherm te zien gevolgd door een reboot van het systeem.

De error lijkt vaak te gebeuren bij het gebruik van Apple’s eigen iWork applicaties zoals Pages, Numbers & Keynote en lijkt vooral voor te komen bij het switchen tussen applicaties. 

Tijdelijke oplossing

Aan het grote aantal reacties te zien op het Apple-support forum en Twitter blijken heel wat mensen hinder te ondervinden. Waarschijnlijk zal Apple snel met een oplossing komen via een software update.

In de tussentijd zou het probleem wel te omzeilen zijn door iCloud-synchronisatie uit te schakelen voor de Pages-, Keynote- & Numbers-applicatie.