Microsoft’s Vice President Communicatie Frank Shaw publiceerde gisteren een blogpost die de tegenaanval inzette op Apple’s uitspraken van de voorbije dagen. Zo was Microsoft kop van jut op Apple’s laatste persevenement waar het de nieuwe iPad en iWork & iLife voorstelde. Microsoft bijt nu van zich af:

„De Surface is tenminste productief”

„Mensen tijd laten doorbrengen op een tablet is vrij simpel. Je moet ze gewoon toegang geven tot boeken, video, muziek en games. Zo goed als alle tablets kunnen dat tegenwoordig,” schrijft Shaw.  

„Productief zijn, dat is wat anders,” zegt Shaw nog. „Je moet verstaan hoe mensen eigenlijk hun werk doen en hoe je ze het best ondersteunt in de zaken die ze nu al doen. Bij Microsoft weten we dat heel goed.” Bovendien lijst Shaw ook enkele tekortkomingen op van de iPad en stelt hij dat „Microsoft een betere oplossing heeft”.

„Surface & Surface 2 zijn goedkoper dan de iPad 2 en de iPad Air. Bovendien bieden ze meer geheugen (zowel online als in de cloud) en komen ze geleverd met Office 2013. Ook beschikt de Surface over USB poorten, een SD kaart lezer en heeft het een keyboard,” schrijft Shaw. „De Surface is daarom een perfecte mix tussen productiviteit en entertainment.”

Bovendien stelt Shaw dat de Surface enkele hele sterke punten combineert: Office 2013, een snelle input met een keyboard & trackpad, apps en documenten naast elkaar gebruiken. „Daarom is de Surface de meest productieve tablet op de markt vandaag,” besluit Shaw. 

„iWork is niet echt succesvol te noemen”

Shaw stelt ook dat iWork niet in de buurt komt van Microsoft Office qua functionaliteit en populariteit. Daarom vindt hij het niet echt speciaal dat Apple iWork gratis maakt. De volledige blogpost van Frank Shaw kan je hier lezen.

Onlangs kondigde Microsoft nog haar nieuwe line-up aan van Surface tablets. Wat denk jij over de hernieuwde vete tussen Microsoft & Apple?