'Wondertap Animals', een iPad app van Belgische makelij, is een doorslaand succes bij kleine kinderen over heel de wereld. De applicatie ontstond als een intern testproject van de Gentse mobiele technologiespecialisten van In the Pocket, om tests te doen op het gebied van aankopen in applicaties. De app werd in de App Store gepubliceerd en groeide uit tot een onverwachte hit. Alleen in de eerste week na lancering werd de app al meer dan 10.000 keer gedownload.

Heel wat ouders zijn er al achter gekomen dat tablets en smartphones niet alleen aantrekkingskracht uitoefenen op volwassenen. Ook de allerkleinsten laten zich met plezier zoet houden door allerlei mobiele applicaties. Jeroen Lemaire, medeoprichter van In the Pocket, zag zijn dochter van 2 zelfstandig spelen met een iPad en zo ontstond het idee voor Wondertap.

Het concept is eenvoudig: de app bestaat uit een grote collectie foto's van verschillende soorten dieren: dieren uit het bos, op de boerderij, uit de zee en in de jungle. Als je op de tekening van een diertje tikt, krijg je een foto in hoge resolutie te zien en hoor je het geluid dat het dier maakt. De app is geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Bij In the Pocket laten ze al eens graag een proefballonnetje op. Dit uit zich in experimentele apps waarbij gespeeldwordt met nieuwe technologieën. Wondertap werkt bijvoorbeeld met geavanceerde tracking-technieken om de koopbereidheid van gebruikers te monitoren.

Jeroen Lemaire: "dit soort experimenten houdt ons team schcerp en biedt ons ervaring die we kunnen meenemen in de projecten voor onze klanten. Wondertap bleek een toevallige hit, dus we blijven deze app onderhouden. Al was het maar om onze jonge klanten van dienst te zijn."

Er is net een update uitgebracht van de app en In the Pocket werkt aan een iPhone versie en een vervolg.

Download in de App Store.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi