Nokia kondigde gisteravond haar Lumia 1020 aan met een 41 (megapixelcamera die maar liefst over een 6X zoom beschikt tijdens het schieten van video.

Superpixel

De Lumia 1020 gebruikt de PureView-techniek, waarbij 7 pixels telkens worden samengevoegd tot 1 superpixel. Dat zorgt ervoor dat de foto’s die genomen worden met de Lumia 1020 er volgens Nokia verbazingwekkend scherp uitzien.

Achteraf inzoomen

Een bijkomende bijzonderheid is de optie om achteraf in te zoomen op foto’s. Zo maakt te telefoon telkens een hoge & lage resolutie foto waardoor je in staat bent om achteraf nog in te zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Carl Zeiss

Het stopt daar niet mee, zo heeft de Lumia 1020 een Xenon-flits die zorgt voor een betere belichting in het donker en een F/2.2-lens van Carl Zeiss.

De Lumia 1020 is ook standaard uitgerust met de Pro Camera-app van Nokia die de gebruiker toelaat om het beeld te stabiliseren, witbalans in te stellen, enzovoort.
Als je echt professioneel foto’s wil gaan maken met de Lumia 1020 dan kan je een statief & en case met extra grip bestellen. De camera-grip doet trouwens dienst als accu en usb-poort.

Video-opnames

De video-opnames van de Lumia worden opgenomen in 720p-formaat. Bovendien kan je tijdens het filmen gebruik maken van een 6x zoomfunctie, wat uniek is in de wereld van smartphones. Je kan ook opnemen in 1080p, maar hier kan je enkel tot 4x zoomen.
Ook het geluid die opgenomen wordt tijdens het filmen is volgens Nokia van een hoogwaardige stereo kwaliteit.

Specificaties

Naast de impressionante camerafunctie beschikt de Nokia Lumia 1020 over een 1,2 megapixel frontcamera, een amoled-scherm (1280x768), 2gb RAM en 32gb opslagruimte. De smartphone maakt gebruik van Windows Phone besturingsysteem.

De 1020 zal zo’n 10.4 mm dik zijn en 158 gram wegen. De Lumia 1020 is te koop in mat zwart, wit en fel geel.

Beschikbaarheid

Vanaf eind deze maand is het toestel in de VS te koop bij provider AT&T. Daar moet de Lumia 1020 zo’n 300 dollar gaan kosten met een 2-jarig contract. Eind dit jaar komt het toestel ook naar België.