Op 29 november ligt Sony’s langverwachte spelconsole, de Playstation 4, in de Belgische winkelrekken. Opmerkelijk: de Playstation 4 draait op Belgische software van het Brusselse bedrijf Softkinetic. Zo levert dit bedrijf de software van de camera van de spelconsole.

3D camera

De 3D-camera van de Playstation 4 is immers een van dé nieuwigheden van de spelconsole. Zo kunnen games nu door middel van bewegingen van de speler worden bestuurd. Softkinetic ontwikkelde de software hiervoor. De technologie die de naam Isuu kreeg wordt dus nu gebruikt in de Playstation 4.

"9 maanden gewerkt aan implementatie"

We hebben negen maanden met Sony gewerkt op het inbrengen van de software,” zegt Michel Tombroff, de CEO van Softkinetic aan Datanews: “En we hebben de ontwikkeling van een eerste spel dat er gebruik van maakt, afgewerkt.”

Just Dance

Het eerste spel dat gebruik zal maken van de camera en software is ‚Just Dance’ van Gameontwikkelaars Ubisoft. Zo zal het spel de danspassen van de spelers beoordelen via de camera.

De Isuu-technologie zou wel niet in de Playstation 4-console zelf zitten ingebakken, maar wordt geïntegreerd in games die gebarendetectie gebruiken.