Webshops, zowel grote als de kleinere bedrijven hebben er vaak nog moeite mee. Vandaag bestaan er al een paar seminaries & conferenties voor retailers om hen hierbij te helpen. The Retail Academy merkte dat er echter nood was aan een doordachte langetermijn optie, en besloot met een oplossing te komen.

Wat is The Retail Academy?

The Retail Academy tracht met hun opleidingen en trainingen een antwoord te geven op alle vragen van retailers. Zo bieden ze 5 soorten trainingen aan:

  • Algemene trainingen
  • Analytische trainingen
  • E-commerce trainingen
  • Opleidingen voor winkelpersoneel
  • Klantgericht handelen en diefstalpreventie

E-commerce trainingen

The Retail Academy focust zich op e-commerce trainingen. Binnen deze categorie heb je drie modules. De eerste, over webshopoptimalisatie vond al plaats op 28 maart en was een groot succes. Er namen zowel grote namen als kleinere bedrijven deel. Cis Scherpereel, de trainer van de sessie, had op voorhand de webshop van elk deelnemend bedrijf gescreend.

De conclusie hiervan was dat er nog fouten gemaakt werden, en dat ze veel van elkaar konden leren. De grote bedrijven uit de creativiteit van de kleinere, die op hun beurt kunnen leren uit de ervaring van de grote bedrijven. Deze eerste module wordt in september herhaald.

De volgende training vindt plaats op 25 april en heeft als titel: ‘Logistiek en e-commerce: beste vrienden’. Tijdens deze opleiding wordt er een antwoord gegeven op alle vragen rond logistiek bij webshops. De derde module behandelt onderwerpen als security en privacy. Hier wordt geen droog ICT-verhaal verteld, maar wordt getracht zo goed mogelijk deze twee belangrijke aandachtspunten uit te leggen, met hands-on oplossingen.

Partners

The Retail Academy is een initiatief van Gondola, en werkt nauw samen met Safeshops.be en Bloovi. Krachten worden gebundeld om zoveel mogelijk vragen van retailers te beantwoorden.

Interesse in de opleidingen? Meer info en inschrijvingen op The Retail Academy.