Wist u dat één gedeelde wagen 9 a 13 andere wagens vervangt? Hoeveel CO2 zou dit ons besparen over het gehele productieproces van al die voertuigen die niet meer geproduceerd hoeven te worden? En wat een extra materiaal dat in plaats daarvan voor een beter doel gebruikt kan worden! 
 

Heeft u een wagen? Wat doet deze op dit moment?

Waarschijnlijk staat deze wagen, net als bij de meeste mensen, als een stuk dood onbenut kapitaal geld te kosten.

Zo was het ook bij Katrien, haar wagen kosste haar tot voorkort zo’n 500 euro per maand. en stond meer dan 22 uur per dag stil. Nu niet meer. In de plaats daarvan rijden haar buren nu regelmatig in haar wagen en brengt deze haar zo potentieel heel wat euros per jaar op via Tapazz. Tapazz laat je toe uw wagen te verhuren aan andere mensen van uw keuze wanneer je er zelf geen gebruik van wenst te maken. je zet uw eigen prijs per uur en per kilometer en bepaalt zelf aan wie wel en wie niet.

Johan, die verderop in de straat woont stuurt katrien een aanvraag om zaterdag van 10h to 17h haar wagen te huren. Katrien ziet de aanvraag en de potentiele opbrengst Ze klikt even op Johan en ziet zijn rijbewijs, hoe vaak hij huurde, wat anderen van hem zeggen en zijn link met facebook. Ze accepteert de boeking.

Ze heeft zin om Johan te ontmoeten en kiest ervoor de sleutels persoonlijk uit te wisselen Indien zij dit liever doet is het ook mogelijk om via een boxje in de wagen te werken. Via hun smartphone kunnen huurders binnen tapazz tijdens de huurperiode met dit boxje verbinding maken en zo de wagen vanaf de telefoon openen.

Via de verzekeringspartners van tapazz wordt het bijkomende risico gedekt en wordt er zelfs voor een vervangwagen gezorgt just in case. Via tapazz.com heeft ze nu ook de nodige bewijskracht wanneer ze de wagen verhuurt. Als er iets misgaat of er een parkeerboete binnenkomt maakt ze er gewoon een foto van. geeft de datum en bedrag in. en de kosten worden automatisch verwerkt en doorgerekend.

Aan het einde van de reservatie ontvangt Katrien een email met de locatie van de wagen het aantal kilometers en de opbrengst van de boeking.
En dit zonder inschrijvingskosten en zonder maandelijks abbonnement. Enkel wanneer zij geld verdient draagt zij hiervan een percentage af aan de cooperatie achter tapazz. No cure. no pay. Daarbij heeft zij er net als veel andere leden voor gekozen aandeelhouder te worden van tapazz waardoor het ook haar bedrijf is en zij meedeelt in eventuele winsten van de cooperatie.

Doe ook als Katrien en maak van uw geldbrander een geluksstrooier. Zodat u volgende keer op het terras kunt vertellen dat u op dat moment daar geld verdient terwijl u uw buren en het milieu gelukkiger maakt! Hoeveel van uw vrienden kunnen dat zeggen?!

Wat denken jullie? Heel een app zoals deze kan om het te maken?